Kapela MIRAI vydáva novinku summer love. Chytľavý singel posielajú do sveta aj s videoklipom ako titulnú pieseň nového albumu a tešia sa na fanúšikov v hokejových halách

Po dvojročnej pauze prichádza kapela MIRAI s novým, v poradí štvrtým albumom, ktorý svetlo sveta uzrie už v prvej polovici budúceho roka. Obľúbená popová kapela teraz odhaľuje ústredný track pripravovanej štúdiovky s názvom „summer love“.

„Je to chillová vec, pri ktorej ma proste baví vibe. Nikam sa neponáhľa, na nič sa nehrá a cítim z nej ľahkosť,“ predstavuje song frontman kapely Mirai Navrátil. Ako napovedá názov, témou je láska, ktorá z letného romániku prerástla do niečoho vážnejšieho. O réžiu videoklipu sa ako obvykle postaral Ondřej Kudyn, na singlu sa obdobne tradične podieľal tiež jeden z najžiadanejších producentov – Ondřej Fiedler alias fiedlerski. Videoklip kapela vydáva už tento piatok 10. novembra a presne o týždeň sa tešia na prvú zastávku svojho, zatiaľ najväčšieho, turné v Ostrave.

Presne týždeň od vydania tracku „dopis“ členovia kapely MIRAI (Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek a Michal Stulík) svojich priaznivcov opätovne zásobujú novou hudbou, tentokrát klasickým rádiovým hitom „summer love“. „Vlastne to nie je letný song, aj keď sme ho napísali na sklonku leta,“ smeje sa Mirai zavádzajúcemu názvu.

„Keďže Arena Tour vypukne už o pár dní a chceli by sme vám dať live aj niekoľko vecí z pripravovaného albumu, v piatok vydávame novinku. Vlastne si vypočujete ešte jednu, ale tú už priamo v aréne. Každá bude dosť iná. Na novom albume, myslím, bude kopec starých aj nových Mirai. Je to štvrtý album a proste si trošku robíme, čo chceme a čo nás baví. To sme asi robili vždy, ale mám pocit, že ten level slobody je teraz ešte ďalej. Len tadeto, mám pocit, vedie cesta k tomu to udržať roky, proste sa tou hudbou baviť. Myslíme, že to bude baviť aj vás!“ komentuje kapela Mirai.

Pozitívne ladený hit s romantickým podtónom vznikal už tradične v spolupráci s Ondřejom Fiedlerom. „Napísali sme tu vec s fiedlerskim v jeho rodnom Liberci u Paulieho Garanda v štúdiu, keď sme mu nechtiac zrútili ping-pongový stôl,“ pokračuje Mirai.

„summer love“ je už druhým songom z nového a dlho očakávaného albumu, ktorý kapela poňala neobvyklým spôsobom. „Zhruba každú tretinu albumu nahrávame v inej krajine. Začali sme v Berlíne, pokračovali sme v Ríme a posledné štádium nás ešte len čaká a rozhodujeme sa, kde ho nahráme,“ popisuje Mirai Navrátil. „Chceme si to robiť pekné, lebo celkovo toho času na samotnú hudbu moc nie je a keď spolu bývame niekde na byte, chate, v štúdiu, tak je ten focus na muziku úplne inde,“ uzatvára spevák. Podľa vynaloženého úsilia pri nahrávaní môžeme tušiť, že MIRAI chystajú niečo výnimočné.

Rádiový refrén piesne „summer love“, nekonvenčný track „dopis“, ale aj všetkým známe hity ako „Volám“ alebo „Vedle tebe usínám“ zaznejú naživo na blížiacom sa Arena Tour po českých hokejových halách, ktoré odštartuje koncertom v Ostrave už 17. novembra. Obľúbená štvorica sľubuje nezabudnuteľný zážitok a veľkolepú show, ktorá v českom prostredí nemá konkurenciu.

Mirai – summer love
STREAMINGOVÉ SLUŽBY

www.miraimusic.cz
www.instagram.com/miraimusic/
www.facebook.com/kapelamirai/
www.tiktok.com/@miraimusic

Zdroj: TS