Kapela Mirai prichádza s ďalším singlom z pripravovaného albumu. Na novinku „Yesterday“ si prizvali rappera Paulieho Garanda a videoklip natočili počas roadtripu po Európe.

Kapela Mirai má za sebou leto plné koncertov, pričom ich posledný singel „Volám“ stále búra súčasné hitparády. Aj napriek tomu Mirai nenechávajú svojich fanúšikov dlho čakať a už dnes – 1. októbra, predstavujú nový singel „Yesterday“, ktorý exkluzívne oznámili cez YouTube Shorts. Na spoluprácu si tentokrát prizvali rappera Paulieho Garanda, s ktorým sa vybrali na roadtrip do Talianska, kde pod vedením režiséra Ondřeja Kudyna natočili videoklip, ktorí fanúšikova uvidia už v nedeľu 3. októbra. Novinkou „Yesterday“ tak Mirai lákajú verejnosť na svoj tretí štúdiový album, ktorý uzrie svetlo sveta už v novembri.

„Yesterday,yesterday/co bylo včera už nemusí bejt.“ – tak začína refrén jedného z najprekvapivejších singlov albumu, do ktorého Mirai so svojím dvorným producentom Ondřejom Fiedlerom pozvali výrazné meno českej rapovej scény – Paulieho Garanda. „Skrz muziku sa stretávame na festivaloch a akciách už roky, a taktiež celkom pravidelne chodíme do Liberca, odkiaľ je Paulie aj náš producent Ondra Fiedler. Spoločný song sme zvažovali už dávnejšie, pretože nás Paulieho tvorba baví, ale podarilo sa nám to až tento rok,“ vraví Mirai Navrátil.

Processed with VSCO with a6 preset

Na tracku s nádychom babieho leta sa autorsky podieľal aj pesničkár a textár Jiří Krhut. Rapový part si Paulie Garand dopísal sám. „Slohy sú trochu vnútorným bojom a v refrénoch som chcel povedať, že nie všetko je čierne, ako sa zdá, a že väčšinou existuje z každej ťažkosti cesta von,“ priblížil text Mirai.

Mirai patrí medzi dlhodobé stálice rebríčka TOP 10 ARTISTS českého YouTube, a tak sa novinku „Yesterday“ rozhodli predstaviť prostredníctvom úplne nového formátu krátkych videí – YouTube Shorts, prostredníctvom ktorých dovolili fanúšikom nahliadnuť aj do zákulisia nakrúcania klipu. Kapela Mirai tak v Česku otvorila dvere novej platforme, na ktorej si fanúšikovia môžu vytvárať vlastné krátke videoklipy so špeciálnymi efektami a hudbou z rozsiahlej YouTube knižnice.

Jedna z najúspešnejších kapiel na súčasnej českej popovej scéne piesňou „Yesterday“ láka na svoj tretí štúdiový album, ktorý vyjde už novembri. Názov albumu bude opäť po albumoch KonnichiwaArigato, inšpirovaný japonskou kultúrou. „Myslím si, že celý album je jedno veľké prekvapenie z hľadiska zvuku a prístupu k produkcii, a textom. Príde mi taký civilnejší a fresh,“ hovorí o albume frontman kapely.

O Mirai  

Kapela Mirai je aktuálne najúspešnejšou mladou českou kapelou. Dôkazom sú dve nominácie na ceny Anděl, vypredané turné vrátane pražského Fóra Karlín, prvé miesta v hudobných cenách za singel roka „ØTCHI“ a domáci album roku Arigató. Kapela v zložení Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek a Michal Stulík láka na nový album zatiaľ dvoma vydanými singlami. Tretí štúdiový album jednej z najúspešnejších českých popových kapiel súčasnosti vyjde v novembri a o rok neskôr sa kapela predstaví na ich doposiaľ najväčšom sólovom koncerte.

 O YouTube Shorts  

YouTube Shorts je nový formát krátkych videí na platforme YouTube. Novinka bola prvýkrát predstavená v septembri 2020, od tohto roku je k dispozícii aj v Českej republike. Používatelia ju nájdu v špeciálnej záložke mobilnej aplikácie YouTube, kde môžu sledovať a sami zverejňovať krátke, maximálne minútové videá, ktoré je možné doplniť o audio úryvky z rozsiahleho katalógu hudby na YouTube. Prehrávač YouTube Shorts v súčasnosti celosvetovo zaznamenáva miliardy pozretí denne.

Mirai feat. Paulie Garand – Yesterday
STREAMINGOVÉ SLUŽBY
Mirai, Paulie Garand – Yesterday 
Autoři: Mirai Navratil, Jiri Krhut, Pavel Harant 
ISRC: CZUM72100716
(P) 2021 Universal Music
www.miraimusic.cz
www.instagram.com/miraimusic/
www.facebook.com/kapelamirai

Zdroj: TS