Kapela Metafora krstila svoje prvé CD!

Kapela METAFORA dokončila svoje prvé debutové CD a v sobotu 9.2 2013 ho aj pokrstila. Krst sa konal v Brezne v domovskom pôsobisku kapely. Krstným otcom bol spevák a producent Brunno Oravec.

Finalista Hlasu Česko Slovenska Brunno Oravec si okrem vystúpení a skladateľskej práce po dlhšom čase opäť sadol do producentského kresla. Zatiaľ čo doposiaľ spolupracoval hlavne so sólovými spevákmi (Peter Fiala, Jakub Petraník, Viki Matušovová…), tentokrát sa venoval práci na prvom albume mladej poprockovej kapely z Brezna METAFORA, kde mohol zužitkovať svoje dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v skupine BABYLON. Výsledkom je vydarené CD so skladbami v štýle moderného poprocku.

Album pokrstili v sobotu 9. februára v Brezne vo vynikajúcej atmosfére, a ako sami povedali sú radi, že sa nakoniec nevybrali do Prahy ako pôvodne plánovali. Spolupráca s Brunnom Oravcom ako skúseným muzikantom im priniesla presne to, čo očakávali a z výsledku práce v štúdiu sú nadšení.

Kapela METAFORA je na scéne od roku 2009, a za sebou má už spoluprácu s takými kapelami ako Horkýže Slíže či Iné Kafe, ktorým robili predskokanov a tiež koncerty v kluboch, či na námestiach po celom Slovensku. Cieľom chalanov je „omladiť“ slovenskú a českú scénu a preto sa chystajú v tomto roku čo najviac koncertovať. V lete by sme ich mali vidieť najmä na festivaloch. Prvý singel z albumu „Všetko, čo som kedy mal“ si už pomaly hľadá cestu k svojim fanúšikom.

Skladby z CD:

https://www.youtube.com/watch?v=r76PXwOaLZQ

Zdroj: Metafora