Kapela Marhule schytila vážnu generačnú tému za golier.

Umenie reflektuje každodennú realitu a nemalo by vynechávať ani súženie mladých. Každé pokolenie si napokon zaslúži svoju výpoveď.

Kapela Marhule si vzala na rozbor tému interupcií a neplánovaného rodičovstva. Práve neočakávané počatie môže viesť k tomu, že sa mladí rodičia musia vzdať svojich snov v prospech výchovy dieťaťa. Neraz sa potýkajú aj s existenčnými problémami. O to ťažšie môžu vnímať svoju rodičovský údel, ak sa ich potomkovi nedarí presadiť sa v dnešnom komplikovanom svete.

“Môžu sa prejaviť úzkosti a pocity zlyhania, ktoré rodičia nezriedka neprávom smerujú k svojim deťom vo forme výčitok. Každý uvažuje nad tým, čo by bolo keby” tvrdí Bilbo, spevák kapely a samozvaný polyhistor. “Kiežby bola táto problematika taká prostá ako hra na ústnu harmoniku” dodáva.

Ich nový singel s názvom “Ty krava” je minimalistický počin, v piesni zaznie iba gitara s vokálmi s nepatrnou basovou plnkou. Klipu dominuje vznášajúca sa hlava gitaristu Ondreja na pozadí krás Slovenska, Česka, či Patagónie. “Ondro sa v klipe štylizuje do polohy kazateľa. Snažili sme sa takmer až o gospelový feel skladby” uzatvára Bilbo.

https://www.facebook.com/k.marhule/
https://www.instagram.com/kapelamarhule/

Zdroj: TS