Kapela Marhule ponúka domáci návod ako udržať hudbu nažive

Počas pandémie čelí celý kultúrny sektor ustavičnej kríze kvôli obmedzeniam hromadných podujatí. Strádajú nielen hudobníci, organizátori a majitelia klubov, ale aj fanúšikovia, ktorí zažívajú už druhú jesennú sezónu bez tradičných “šnúr” či diskoték. Antipunková kapela Marhule prichádza s vlastným riešením, ako si tento deficit vykompenzovať.

Členovia Marhúľ sa rozhodli reflektovať dopyt nielen po živej, ale aj reprodukovanej klubovej hudbe v ich novom singli. “Ponúkame jednoduchý spôsob, ako udržať hudobný zápal horiaci – tak, že si prenesieme klub domov do činžiaku” tvrdí frontman kapely Bilbo. 

V novom klipe tejto nitrianskej skupiny pozorujeme vzdorovitého muža, ktorý sa rozhodne bojovať proti zavretým “kulturákom” a klubom: vyčaruje si párty priamo v obývačke. Nechýba ani diskoguľa či kvalitný domáci catering. “Najlepšie na tomto riešení je, že naň potrebujete iba niekoľko vecí, čo má každý v domácnosti, a pár tisíc euro na repráky, diskoguľu, dymostroj, mix, gramce, káble, svetlá, subwoofer a iné príslušenstvo”, vysvetľuje Bilbo. 

V klipe si hlavnú úlohu zahral profesionálny barman z bratislavskej Novej Cvernovky. Vo videu tiež vystupujú aj iní členovia, resp. priatelia kapely. Bilbo prezradil, prečo siahli práve po ľuďoch z užšieho kruhu: “Obsadili sme ich, pretože sú ochotní hrať zadarmo”

Členovia kapely Marhule veria, že sa v hlavnom hrdinovi klipu nájde nejeden človek, ktorému aktuálna kultúrna izolácia nevyhovuje a nemôže sa dočkať, kým sa začne koncertovať tak, ako sme boli zvyknutí.My asi hrať nebudeme. Až v lete.” uzatvára Bilbo. 

https://www.facebook.com/k.marhule/
https://www.instagram.com/kapelamarhule/
https://marhule.bandcamp.com/releases

Zdroj: TS