Kapela Kryštof predstavuje svoj vlastný Halywůd. Obsahuje tanečné rytmy a refrény, ktoré nedostaneme z hlavy.

„Americký Halywůd je o snoch. Ten ostravský o tých, ktoré sa možno nikdy nesplnia, ale je dôležité ich mať. A pokojne môžete snívať aj o tom, že raz budete napríklad ako Brad Pitt,“ vraví Richard Krajčo, frontman kapely Kryštof a autor všetkých piesní na novom albume, ktorý vychádza dnes – 8. októbra. Na novom albume s názvom Halywůd sa už okrem známych hitov ako „Hvězdáři“, „Milan Baroš“, „Hned teď (Pojď být světlometem)“, „Vánoční“ s Karlom Gottom alebo najnovšieho singlu „Halywůd“, objaví aj šesť úplne nových piesní. Album súčasne s klasickým CD vychádza aj ako vinyl.

Halywůd je už ôsmym radovým albumom kapely Kryštof, ktorý dáva jasne najavo, že sa fanúšikovia tejto ostravskej skupiny nemusia vôbec obávať o jej hudobnú stagnáciu. Kapela Kryštof vychádza zo svojej povestnej poetiky a strhujúcich refrénov, pričom neustále hľadá nové hudobné podnety. „Je tam láska, vzdor, zlosť, radosť, eufória, vyznanie, protest a rekapitulácia,“ približuje svoju inšpiráciu Krajčo.

Na albume sa podieľali hneď štyria producenti. „Tri piesne urobil Armin Effenberger, ktorý nás mal dostať viac k osemdesiatkovému zvuku. K tomu sa nakoniec priblížil aj Lukáš Chromek, ktorý taktiež spravil tri veci, tri songy mal na starosti fiedlerski a po jednej Ondra Žatkuliak a Angličan Yoad Nevo,“ vraví frontman kapely. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na tanečnú pieseň „Co bude pak“, takmer kultovú „Vohul basy“, ktorá svojou atmosférou pripomína tvorbu superstar The Weeknda, štadiónovú hymnu „Chci žít“ a nebude chýbať ani nezameniteľná balada s emotívnym textom a názvom „Do nebe se propadám“, ktorá bude zároveň aj jesenným singlom.

Práve k tejto balade chystá kapela videoklip z režisérskej dielne Richardovej ženy Karin Krajčo Babinskej. „Myslím, že bude chcieť nadviazať na svoje predošlé klipové príbehy Ty a já, Zůstaň tu se mnouVánoční. Podľa toho, čo mi hovorila, to bude celkom emotívne. Uvidíme, či nekecá,“ popisuje s úsmevom spevák.

S jeseňou a albumom prichádza Richard Krajčo aj s filmovou tvorbou, kedy herecky exceluje po boku Elizavety Maximovej v ústrednej dvojici nového českého celovečerného filmu Přání Ježíškovi (v kinách od 11. novembra 2021). Naviac tiež skvele nadaboval postavu celovečerného animovaného filmu Přes hranici (v kinách od 24. novembra 2021), ktorý je úspešný na najvýznamnejších svetových filmových festivaloch.

Kryštof – Halywůd
STREAMINGOVÉ SLUŽBY
www.tiktok.com/@krystok7
www.instagram.com/krystof_instagram/
www.krystof.net/

Zdroj: TS