Kapela Kaleidoskok si z Liberecka odskočila natočit klip s Tomášem Hanákem. Do “nadrážky”.

Trocha absurdity, špetka vtipu, kapka nadhledu a střípek ironie – to je recept na nový úkaz na hudební scéně. Kapelu KALEIDOSKOK založili baskytarista Dušan Hübner a klávesistka Jitka Hübnerová. S podporou aranžéra a producenta Aleše Zenkla (ex. Miro Žbirka, Anna K, Michal Hrůza) nám slibují muzikální jízdu, při které vy ani bejby, nebudete sedět v koutě.

V singlu „Nádražka“ se k nim přidal i herec a restaurátor Tomáš Hanák, čímž kapela potvrdila, že si ráda hraje nejen se zvuky, texty, ale i s divadelním projevem. O dějové lince klipu pak říkají: „Nechtěli jsme jen kopírovat náladu písně a textu a zvolili tak příběh s vtipnější stylizací.“ Tomáš Hanák si v něm zahraje i zazpívá s týmem, úklidových‘ profesionálů. Jak to celé dopadne se dozvíte v klipu, který je od 14. ledna 2024 ke shlédnutí.

Metou kapely Kaleidoskok není jen být skvělým předskokanem. Chceme slepovat všechny ty barevné rozbité střepy našich životů do originálního obrazu a pohledem skrz ně zvedat náladu a nabízet novou perspektivu. Chceme předat barevný zážitek.“, říká frontman kapely Dušan.

Není jim cizí funk, rock a neštítí se ani popu nebo folku.  Inspiraci hledala autorská i partnerská dvojice u velikánů, o kterých sami říkají: „Třeba hudba Suchého a Šlitra nás učila nezaujatosti a originalitě, Roxette nás učili citu pro melodie, Daft Punk k odvaze hrát si s hranicemi, Vulfpeck živosti a Moloko příjemně pulsující energii. Zároveň nás baví kapely, které nám ukázaly, že hudba může být svobodná, vtipná a hluboká zároveň – české ikony jako Vltava, Buty, MiG21, Tatabojs, J.A.R., Bára Poláková a mnoho dalších, jsou pro nás velkou inspirací“.

Přestože „Nádražka“ není jediným klipem, který natočili, rozhodli se ho v zimě 2024 vypustit jako první. Má totiž jako jedna z mála jejich písní příjemně poklidnou atmosféru.

[ www.kaleidoskok.cz ]
[ https://facebook.com/kaleidoskok ]
[ https://instagram.com/kaleidoskok.cz ]
[ https://www.youtube.com/@KALEIDOSKOK ]

Zdroj: TS