Kapela KABÁT oslavuje 35 rokov na scéne, pre fanúšikov pripravila PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024!

Pripravte sa na jedinečný rockový zážitok! Legenda českej rockovej scény skupina KABÁT sa chystá osláviť 35. výročie na hudobnej scéne obrovským turné! V rámci PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024 odohrá šestnásť koncertov v Českej republike a štyri koncerty na Slovensku. Fanúšikovia sa môžu tešiť na fantastické 360-stupňové pódium a nášup všetkých rockových megahitov!

35 rokoch v rovnakej zostave! To je najúspešnejšia česká rocková kapela KABÁT, ktorá sa rozhodla výročie osláviť veľkým turné! Pepa Vojtek, Milan Špalek, Tomáš Krulich, Radek Hurčík a Ota Váňa si pre fanúšikov pripravili obľúbené 360-stupňové pódium a množstvo vychytávok.  

„Rozhodli sme sa pre našu obľúbenú variantu 360°. V predaji sú všetky miesta na sedenie v rámci celého štadiónu či arény. Scéna je otvorená zo všetkých strán. Zvuk a všetko ostatné je navrhnuté tak, aby mali všetci fanúšikovia rovnaký zážitok z každého koncertu. Bude to pecka,“ teší sa na turné Pepa Vojtek.

Kapela nemá na turné žiadne hviezdne požiadavky a nestojí o špeciálne zaobchádzanie. Skupina si však „pedantsky“ zakladá na úrovni všetkých vystúpení a lipne na detailoch každého malého aj veľkého vystúpenia. Na turné zahrajú rockeri všetky megahity aj skladby z aktuálneho už 12-teho štúdiového albumu El Presidento, vrátane singla Rumcajs miloval Manku. Nebudú chýbať veľkolepé efekty!

„Snažíme sa s kapelou stále posúvať technické vymoženosti koncertu a tak tomu bude aj na tomto turné. Okrem už zavedeného štandardu špičkových pyrotechnických efektov sa na scéne objaví u nás nepoužité hydraulické a motorizované prvky vo vertikálnej, aj v horizontálnej rovine, ktoré dokážu rozhýbať a premeniť celú scénu,“ opisuje technické vychytávky manažment kapely. 

Skupinu KABÁT založili v roku 1983 v Teplicích basgitarista Milan Špalek a gitarista Tomáš Krulich. Jej finálne zloženie, v ktorom koncertujú až doteraz, však nastalo v roku 1989, keď kapelu doplnil gitarista Ota Váňa. Zo začiatku vystupovali ako lokálna kapela, prelom nastal vydaním ich prvého albumu Má ji motorovou. Odvtedy má kapela na konte 12 štúdiových albumov a množstvo ocenení vrátane niekoľkých Českých Slávikov či Andělov. Jedným z mnohých úspechov bolo vystúpenie na Eurovízii, zahajovanie MS v hokeji, kde vôbec po prvýkrát hrala živá hudba alebo koncert na Pražskom Vypichu v roku 2014. Tam na výročie 25 rokov fungovania kapely prišlo vyše 75 tisíc divákov. Nenechajte si ujsť PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024, vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event/KABAT-PO-CERTECH-VELKY-TURNE-2024

Kapela upozorňuje, aby si fanúšikovia nekupovali vstupenky mimo oficiálnych predajných sietí a miest. Sú totiž predražené a mnohokrát aj neplatné! Všetky informácie nájdete na www.kabat.cz

KABÁT  – PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024
10.10.2024 Bratislava
12.10 2024 Zvolen
15.10. 2024 Košice
17.10. 2024 Poprad

Zdroj: NK Factory