Kapela Gilotin prichádza s novým singlom. Plánuje aj album a nový videoklip!

Mladá kapela Gilotin sa po 6 – tich rokoch existencie rozhodla nahrať svoj prvý vlastný album. Na svete je zatiaľ ich prvý singel, ktorý vznikol v spolupráci s producentom Peťom Dobríkom v PJ SOUND STUDIU. V najbližšom období plánujú natočiť aj videoklip.

Kapela, ktorej členovia pochádzajú z južného Slovenska, odohrala množstvo koncertov a úspešne absolvovala viacero hudobných súťaží. Na začiatku členovia tejto zaujímavej formácie hrali prevzaté pesničky od známych kapiel (Metallica, Red Hot Chili Peppers,…), po štyroch mesiacoch spoločného fungovania sa však rozhodli, že začnú tvoriť aj vlastnú tvorbu.

Piesne sú melodické a veľmi rytmické v štýle „Gilotin“. Autorom väčšiny textov je basgitaristaTibor Pogány, niektoré texty napísali aj priatelia kapely. Spevák Attila Babicz ich prekladá a formuluje do anglického jazyka.

„Texty piesní sú rôzne, dotýkame sa spoločenských problémov, psychických situácií a prežívaní. Na druhej strane analyzujeme a prezentujeme ideálne stavy, zastávame myšlienku všeobecnej slobody a niektoré z nich staviame na krátkom príbehu s motívom na zamyslenie,“ prezradil spevák kapely Attila Babicz.

Kapelu Gilotin tvoria: Attila Babicz – spev, klávesy; Dávid Babicz – bicie; Tibor Pogány – basgitara, vokály a MariánTóth – gitara, vokály.

Zdroj: Andrea Pivarčiová