Kapela Foo Fighters vydá nový album Sonic Highways!

„Toto album je na první poslech lehce identifikovatelné jako nahrávka Foo Fighters, ale tentokrát je tu i něco hlubšího a více muzikálního. Myslím, že lidé, kteří nás při nahrávání ovlivnili, nám dovolili rozšířit náš hudební záběr, objevit nová území a přitom neztratit náš ‚zvuk‘,“ říká k nové nahrávce leader kapely Dave Grohl.

FOO FIGHTERS dnes oznámili, že jejich dlouho očekávané, osmé studiové album vyjde 7. listopadu 2014 a ponese název SONIC HIGHWAYS. Dnes byl také na jejich oficiálních stránkách zveřejněn obal alba a první hudební upoutávka: Foofighters.com.

dxc__uu2948147

Desku produkoval Butch Vig společně s kapelou, stopáž alba je 44 minut a bude se skládat z následujících skladeb:

1. Something From Nothing
2. The Feast and The Famine
3. Congregation
4. What Did I Do?/God As My Witness
5. Outside
6. In The Clear
7. Subterranean
8. I Am A River

dxc__wp2948156

Ačkoliv se nejedná o soundtrack, název alba koresponduje s Grohlovou režijní osmiepizodní sérií pro HBO, kterou Dave Grohl popisuje jako „milostný dopis historii americké hudby“ a která bude mít premiéru v říjnu letošního roku. Pro album i pro dokumentární sérii napsal a natočil Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett a Pat Smear jednu skladbu v každém z osmi měst, kde se ponořili do místních hudebních proudů: jak jednotlivý region ovlivnil muzikanty v jejich hudebním formování a následně jaký tento vliv měl dopad na kulturu v jejich rodných městech. Ve všech skladbách hostují lokální hudební legendy a všechny texty ke skladbám vznikaly velmi unikátním způsobem: Dave je psal vždy až poslední natáčecí den, aby se tak nechal inspirovat zkušenostmi a rozhovory, které během nahrávacího procesu od místních hudebních legend nasbíral.

Osmé studiové album vyjde 7. listopadu 2014. 

www.foofighters.com

Zdroj: Sony Music
Foto: Dan Holz