Kapela Dolls in the Factory představuje nový singl “Born Again”

Frýdeckomístečtí Dolls in the Factory přicházejí se svým dosud nejrockovějším singlem a inovativním 3D animovaným klipem. Zároveň usilovně pracují na nové desce, na níž se producentsky podílejí i členové kapel Mirai či Light & Love.

Stále populárnější poprocková skupina Dolls in the Factory, která má na svém kontě album Statues a EP Phoenix, několik vítězství v hitparádách hudebních televizí a rádií, vystoupení na předních českých festivalech a v neposlední řadě úspěšné letní Open air tour 2023, vydává svůj dosud nejrockovější singl. Jedná se o píseň Born again z EP Phoenix, ke které vznikl animovaný 3D klip. O ten se postaral talentovaný režisér a výtvarník Jindra Vrága, který se proslavil mimo jiné tvorbou pro americkou punkrockovou kapelu Bowling for Soup a nebo třeba tuzemské vycházející glamové hvězdy Joker’s IV.

Song pojednává o pomyslném boji dobra se zlem, světla z temnotou, o zradě, zatracení i osamělosti. V klipu je pak tento boj zpodobněn v postavě mytologického rytíře, který zápolí s mocnostmi zla. Hlavní motto písně je, že i když to někdy v životě vypadá beznadějně, tak pokud to člověk nevzdá, může nakonec najít pověstné světlo na konci tunelu“ říká Martin Velička, autor textu, baskytarista a kapelník „Dollsů“.

V současné době se věnujeme finální produkci, míchání a masteringu songů na novou desku, o které se starají Šimon Bílý z kapely Mirai a sound engineer Honza Balcárek. Pokud vše půjde jak má, tak během roku představíme jednotlivé singly a do konce roku snad i celé album které zatím nese pracovní název “We„, dodává Velička.

Dolls in the Factory vznikli v roce 2011 ve Frýdku Místku a jsou známí mimo jiné i tím, že v nich svoji hudební dráhu začínali Mirai Navrátil a Šimon Bílý, současní členové kapely Mirai. Od té doby se ale Dolls posunuli k dravějšímu a zároveň k propracovanějšímu zvuku a stala se z nich kapela, kterou by rozhodně byla chyba opomenout. V současné době skupina vystupuje ve složení: Vojtěch Václav Metoděj Švanda (zpěv, piano), Martin Velička (basová kytara), Petr Hruša (kytara, doprovodné vokály) a Daniel Burek (bicí).

TS