Kapela Alalya má na svete premiérový klip: Vybrala si preň skladbu Na úbočí.

Nitrianska kapela Alalya vydala vo februári debutový album. Splnila tak sen mnohým fanúšikom, ktorí sa dožadovali jej skladieb na originálnom nosiči. Teraz im splnila ďalší. Je tu jej prvý videoklip.

Kapela Alalya, na čele so speváčkou Editou Andelovou, si pre svoj premiérový videoklip vybrala skladbu Na úbočí. Spracovanie klipu nechali na priateľoch, ktorí sa podujali natočiť jej ho.

alalya1

„Ich predstava sa nám páčila, nijako sme do nej nezasahovali. Len sme sa tešili z toho, že budeme mať konečne videoklip. Samozrejme, treba dodať, že sme ho točili vo veľmi priateľských podmienkach. Ale to je dobré. Myslím si, že naši fanúšikovia by nám asi neuverili obrovskú produkciu, ktorá by stála stovky či tisíce eur,“ hovorí speváčka kapely Alalya.

Po kamarátskej línii sa však do videoklipu podarilo zlákať aj lídra tanečnej skupiny Phantoms Crew Nora Grofčíka. Jeho tanečná partia sa v roku 2010 dostala do semifinále šou Česko Slovensko má talent a aktuálne sa jej darí v poľskej verzii tohto programu. Na poľskom trhu je už Phantoms Crew známa – v roku 2013 bola semifinalistom šou Got To Dance: Tylko Taniec.

alalya2

„Noro je veľký professional. Potreboval vedieť len kam a o koľkej má prísť. Zoznámil sa so svojou tanečnou partnerkou, vypočul si skladbu, zatancoval a išiel za svojimi povinnosťami. Sme veľmi šťastní, že sme ho mali na pľaci,” dodáva Edita Andelová, ktorá je s celou kapelou vďačná všetkým tanečníkom, ktorí sa v klipe objavili. Prišli totiž vypomôcť s radosťou a na nakrúcanie obetovali svoj voľný čas. Záverečnú bodku prvému videoklipu kapely Alalya urobil strihač Jakub Chochula, ktorý sa venuje aj kamere a pre svoju prácu je čoraz vyhľadávanejší nielen v Nitre.

alalya3

Kapela Alalya sa aktuálne pripravuje na narodeninový koncert nitrianskeho klubu Frankie Rock Pub, ktorý tento rok oslavuje 10. výročie vzniku. Koncert sa uskutoční 24. októbra a spolu s Alalyou sa na ňom predstaví aj kapela U.K.N.D.

Ďakujeme za zverejnenie.

Zdroj: Nikoleta Kováčová, PR manažérka