Kanadská skupina The Agonist sa predstaví v bratislavskom Randal clube!

V rámci svojho európskeho turné zavítajú na Slovensko 14.10. po prvý raz v histórii v pozícii headlinera kanadskí metaloví experimentaátori THE AGONIST doprevádzaní ďalšími krajanmi – modernou death metalovou smečkou THREAT SIGNAL.

V úlohe predkapiel sa predstavia nemenej zaujímavé kapely na čele s americkými death coristmi ARSIS, sprevádzanými austrálčanmi DAWN HEIST a švédskou deathmetalovou mlátičkou GRANDEXIT.

THE AGONIST sú mladá kanadská metalová kapela z Montrealu, Quebec, založená v roku 2004 gitaristom Danny Marinom, basákom Chrisom Kellsom a speváčkou Alissou White-Gluz, ktorá používa ako charakteristický znak skupiny growling, ako aj čisté vokály. Zaujímavolsťou určite je, že pôvabná speváčka sa do širšieho povedomia dostala aj ako účastníčka súťaže „Canadian Idol“ (obdoba našej Superstar).

Pôvodne známi ako The Tempest, kapela prijala ich aktuálne meno po upísaní sa Century Media v roku 2007. K dnešnému dňu THE AGONIST vydali tri štúdiové albumy, z nich posledný „Prisoners“ vyšiel 4. júna minulého roku. Ich hádam najznámejšou a najpopulárnejšou skladbou je „Thank You Pain“ z albumu druhého – „Lullabies for Dormant Mind“.

Texty tejto formácie sa často točia okolo morálnych aspektov ako sú práva zvierat, sociálne dilemy, či stav dnešného sveta. Okrem častého turné s THE AGONIST, speváčka Alissa vystupuje naživo i v rámci turné skupiny Kamelot, s ktorými iba prednedávnom dokončila tour v severnej Amerike. Okrem iného spolupracuje aj s organizáciou PETA a v roku 2011 získala v ich ankete titul najsexy vegetariánky.

THREAT SIGNAL je takistou skupinou z Kanady a radia sa medzi melodic death metal kapely. I keď je kapela situovaná v Hamiltone, niektorí členovia pochádzajú z iných častí Ontária. Od založenia v lete 2003 kapela vydala tri štúdiové albumy a bola na turné s mnohými kapelami ako napríklad Soilwork, Children of Bodom, Protest The Hero, All That Remains, Epica a Darkest Hour.

ARSIS je americká technical melodic deat metal kapela z Virginia Beach založená roku 2000. Na konte majú doteraz päť štúdiových albumov, z ktorých posledný, „Unwelcome“, vyšiel tento rok na jar.

Ďalšími, nemenej zaujímavými kapelami, ktoré vystúpia ako predkapely sú austrálska groove metalová mašina DAWN HEIST a švédski death metaloví veteráni GRANDEXIT.

Lístky je možné zakúpiť v sieti Ticketportal.

agonist-news-tours1-450x250

Zdroj: Radakcia GREGI.NET