Kanadská kapela Billy Talent prvýkrát v Bratislave!

Svetoznáma punk-rocková kapela Billy Talent zahrá po prvý raz v Bratislave! V klube MMC na Šancovej ulici zahrá populárna partia z Kanady už 12. júna 2012. Vstupenky sú v predaji od piatka 15. marca v sieti Eventim.

BILLY TALENT prišli k svojmu názvu, keď prehrali súd s istou americkou kapelou o práva na pôvodné meno PEZZ, pod ktorým fungovali 6 rokov. Chlapci prijali rozhodnutie súdu s nevôľou, avšak dostatočným odškodným boli prvé komerčné úspechy, ktoré sa dostavili práve po premene na BILLY TALENT. Podpísali zmluvu s gigantom Atlantic Records a v roku 2003 vydali debutový album s pre nich šťastným názvom „Billy Talent“. Nasledovalo vypredané turné po Severnej Amerike a ocenenia „Album roku“ a „Kapela roku“ na JUNO Awards (kanadská mutácia Grammy). Predaje debutu sa v Kanade vyšplhali na trojnásobnú platinu!

Billy Talent

Obrovský úspech zaskočil aj samotných muzikantov. Latku si nastavili poriadne vysoko a s vedomím veľkého očakávania zo strany fanúšikov a hudobnej verejnosti nahrali pokračovanie debutu. Opäť sa rozhodli vsadiť na svoju šťastnú značku a „Billy Talent II“ uzrel svetlo sveta v júny roku 2006. Chémia opäť zafungovala a album v Kanade debutoval na prvom mieste, rovnako v Nemecku a ešte v tom istom mesiaci dosiahol dvojnásobnú platinu.

Zatiaľ posledným počinom je nahrávka z roku 2009 s prekvapivým názvom „Billy Talent III“. Tú producentsky zastrešil Brendan O´Brien (Rage Against The Machine, Korn, Red Hot Chilli Peppers, Soundgarden,…) a po jej vydaní kapela pokračuje v rozsiahlom koncertovaní po celom svete, či už v rámci vlastných headline show alebo na všetkých veľkých festivaloch (Download, Rock Am Ring, Novarock,…).

Podľa predbežných plánov kapely by mal nový album vyjsť v júli tohto roku. Či bude niektorá z nových skladieb zaradená aj do setlistu v rámci aktuálneho turné sa budete môcť presvedčiť na vlastné oči a uši 12.6.2012 v bratislavskom klube MMC. Nenechajte si ujsť výnimočné vystúpenie výnimočnej kapely, ktorá v nezmenenej zostave funguje už od svojho vzniku v roku 1993 a ich zohratosti a energickosti na pódiu niet najmenších pochýb!

V predaji sú klasické vstupenky na státie, ako aj VIP. Lístok pre náročnejších zahàňa vstup do VIP zóny, fajčiarsky salónik, sedenie s výhľadom priamo na pódium. Vstupenky na koncert zakúpite vo všetkých pobočkách siete www.eventim.sk


WAYOUT BOOKING & PROMOTION UVÁDZA:
BILLY TALENT (CAN) + SPECIAL GUEST
12.6. 2012 MMC, BRATISLAVA
Státie : 25,- EUR , VIP: 39,- EUR

Zdroj: publique s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET