Kabátu to s orchestrom ladí! Na Slovensku nakoniec aj so skupinou Divokej Bill!

Českí rockeri to už vo štrvtok rozbalia v Košiciach, následne 4.mája vo Zvolene a 7.mája v Bratislave. Na dvoch zastávkach ich okrem sprievodného orchestra podporí ako predskupina Divokej Bill.

Po vypredaných koncertoch v Pardubiciach, Olomouci a Ostrave zamieri aktuálne najúspešnejšia česká skupina na Slovensko. Kabát má pod Tatrami v pláne tri vystúpenia v rámci turné „Banditi di Praga po 30 rokoch“, ktoré skupina absolvuje netradične s dychovým orchestrom Big Band.

Na skvelú šou kombinujúcu dva odlišné štýly sa tešia aj slovenskí priaznivci, dôkazom je fakt, že v predpredaji zostali už len posledné voľné lístky. Kabát sa predstaví 2. mája v košickej Steel Aréne, 4. mája na Zimnom štadióne vo Zvolene a 7. mája v AEGON Aréne bratislavského NTC.

Potešujúcou novinkou pre fanúšikov v Košiciach a Bratislave je pridaný predskokan, ktorým bude ďalšia úspešná česká skupina Divokej Bill. Program v oboch mestách sa tak začne už o 19.15 h, teda o trištvrte hodinu skôr, ako bolo pôvodne avizované.

Samotný Kabát zamýšľal koncertnú zostavu s orchestrom už dlhšie a na turné sa poctivo pripravil. Výsledkom sú vydarené špeciálne verzie známych skladieb, ktoré upravil najskúsenejší český skladateľ a aranžér Martin Kumžák. Trojicu piesní Všechno bude jako dřív, Bum bum tequilla a Já si kopu vlastní hrob dokonca skupina s orchestrom aj stihla nahrať a jeden zo songov uvedie ako singel v rádiách, k ďalšiemu pripraví videoklip.

V playliste turné sa objavujú aj skladby, ktoré Kabát na koncertoch často nehráva. Na svoje si však prídu aj fanúšikovia osvedčených hitov Stará Lou, Pohoda, Žízeň, Buldozerem, Starej bar, Malá Dáma či Dole v Dole, ktorý je takisto zaranžovaný s orchestrom.

Kabát si na Slovensko privezie svoju kompletnú „výbavu“, ktorá zahŕňa vyše 100-členný štáb a desať kamiónov s technikou. Stavba pódia pre rockerov a orchester Big Band trvá takmer celý deň, keďže pre aktuálne turné si Česi pripravili obrovský stage zahŕňajúci dve scény v jednej.

Zaujímavá je podľa prvých ohlasov aj vizuálna šou, ktorá prebieha na pódiu. Okrem špeciálnych efektov a prekvapivých zmien scény sa priaznivci môžu tešiť na dobové dekorácie v štýle amerických barov tridsiatych rokov minulého storočia, ako aj tanečnice štylizované do rovnakého obdobia. Bonusom je moderný zvukový systém K1, ktorý návštevníkom umocní zážitok. Rovnaký na koncertoch používajú aj zahraničné legendy Metallica či Rammstein.

Posledné vstupenky na koncerty českej rockovej stálice sú v týchto dňoch dostupné v sieti Ticketportal. Cena lístkov v Košiciach a vo Zvolene zostala nezmenená aj po pridaní skupiny Divokej Bill do programu. Koncerty v rámci prebiehajúceho turné sú zároveň pre slovenských fanúšikov jednou z mála možností vidieť Kabát v tomto roku naživo v akcii, skupina už skôr oznámila, že v lete odohrá iba zopár koncertov a následne si dopraje oddych.

Zdroj: JK