Kabát oslavál 25 rokov kariéry exkluzívne na festivale Topfest, vo veľkom štýle a počítačovo presne!

Narodeninová oslava ako má byť! Aj tak by sa dalo nazvať jedenáste vystúpenie skupiny KABÁT na 11.ročníku festivalu TOPFEST na piešťanskom letisku.

Skvelých vyše 15000 fanúšikov, ideálne počasie a najväčší stage v strednej Európe dotvárali jedinečnú kulisu jedinému slovenskému koncertu skupiny, ktorá tento rok oslavuje 25 rokov existencie.

kabat2

TOPFEST sa tento rok síce začínal už na pravé štvrtkové poludnie vystúpením českej kapely VHS, no 45m široký a 21 metrov vysoký obor, ktorý vyrástol na letisku v Piešťanoch si na svoje predvedenie musel počkať až do večerných hodín. Prvý deň totiž na ňom účinkovali iba dve skupiny KABÁT a ich hostia z Dánska skupina D.A.D.

Na oslavu narodenín sa kapela zodpovedne pripravovala a na pódiu to bolo cítiť…Vyše 500kusov svetelných zdrojov a viac ako 120m2 LED obrazoviek dotvorilo megalomanské pódium do tej správnej podoby. A skupina KABÁT šlapala až elektronicky presne! Pepa Vojtek: „Dnes sme mali prvýkrát všetko riadené počítačom…Normálne sme odpálili premiérovo náš koncert v spojení s technikou cez sieť. Všetko sme išli na klik, bubeník mal v slúchadlách metronóm a všetko bežalo podľa neho…Bol to zážitok aj pre nás!“ Svojich obľúbencov si prišlo napriek „pracovnému“ štvrtkovému neskorému večeru pozrieť vyše 15000 fanúšikov a tak koncert nemohol skončiť inak ako prídavkami a pravidelne poslednou hymnou „Moderní děvče“ a tiež prekvapením na záver…

markyramone1

Dušan Drobný organizátor festivalu: „Topfest obyčajne končíme koncertom Kabátu a záverečným ohňostrojom, ale nakoniec som si povedal, že 25 rokov má kapela len raz a tak sme tradíciu neporušili a možno na prekvapenie viacerých už na záver prvého dňa nasledovalo to, čo obyčajne po „Modernom dievčati“ – Všetko Najlepšie Kabáti! „

Ďalšími účinkujúcimi prvého dňa boli skupiny Heľenine oči, Extip, Marky Ramone’s Blitzkrieg, Sabaton, Bank of Joe, Malý princ, Patália, Gygy, projekt Hrana, Darchaic, SPS, Caliber X, Rómeó Vérzik, Komunál, Galadriel, Začiatok konca, Sabaton, Tlustá Berta a Sakumprásk. V programe dnešného druhého dňa sa predstavia skupiny Smola a hrušky, Alkehol, Horkýže slíže, Desmod, IMT Smile, Pavol Habera & Team, ako aj nemeckí Helloween.

D-A-D

Na sobotu sa už určite nevedia dočkať fanúšikovia skupín Polemic, Ektomorf, Zuzky Smatanovej a mnohých ďalších. Neúčasť Tomáš Klusa nahradili organizátori koncertom inej českej hviezdy a tak sa nakoniec môžu tešiť všetci prítomní aj na koncert skupiny Čechomor!

Jednoznačne najväčším sobotňajším lákadlom však budú americkí Thirty Seconds To Mars!

sabaton

„Na dnes aj sobotu to podľa predpovede vychádza na ideálne festivalové počasie, dokonca v sobotu až tropické – k tomu skvelé skupiny vo finále tohtoročného Topfestu – to by mala byť jednoznačná pozvánka pre všetkých, ktorí ešte váhajú, čo s načatým víkendom“ dodáva Dušan Drobný.

Vstupenky na Topfest 2014 sú v predaji aj priamo na mieste a najnovšie informácie nájdete na FB adrese festivalu https://www.facebook.com/topfest.sk, ktorá práve atakuje 28.000 fanúšikov!

Zdroj: Agentúra DUNA
Foto: Rado Lellak / Topfest 2014