JURAJ KOREŇ V ALPÁCH PREŠIEL A NALIETAL 1826 KM. ÚČASŤOU NA RED BULL X-ALPS SI SPLNIL CELO ŽIVOTNÝ SEN.

Juraj Koreň má za sebou premiérovú účasť na dobrodružných vytrvalostných pretekoch Red Bull X-Alps. Podarilo sa mu to ako druhému Slovákovi v histórii podujatia a splnil si tým svoj veľký športový sen. 

Filip Benček / RedBull.sk
Filip Benček / RedBull.sk

Jedenásť dní sa 32 športovcov z celého sveta snažilo pokoriť 1138 km dlhú trasu vedúcu cez šesť krajín. Vzdialenosť mohli prekonávať iba dvomi spôsobmi – letom na paraglide alebo behom či chôdzou. Legendárnym paratrekingovým pretekom v závere opäť kraľoval Švajčiar Christian Maurer. Už po šiestykrát po sebe sa mu podarilo zvíťaziť s obrovským náskokom. V cieli v Monaku pristál po deviatich dňoch a troch hodinách. 

Filip Benček / RedBull.sk
Filip Benček / RedBull.sk

Jurajovi do cieľa chýbalo 290 km, pristál vo Francúzsku a obsadil tak celkové 18. miesto. Alpské dobrodružstvo si aj napriek extrémnej náročnosti a vyčerpaniu užil a počas jedenástich dní zozbieral cenné skúsenosti: „Preteky ma naučili hlavne pokore k horám, ale i skromnosti. Som vďačný za to, že som sa Red Bull X-Alps mohol zúčastniť. Do Monaka to síce nevydalo, nuž ale, človek sa učí na vlastných chybách a čím viacej bolia, tým viac si ich zapamätá.“ 

Filip Benček / RedBull.sk
Filip Benček / RedBull.sk

Pozrite si v live blogu, ako sa Jurajovi darilo na jeho prvom ročníku a ako postupoval na náročnej trase cez 10 otočných bodov v piatich krajinách. Uvidíte, aké nezabudnuteľné momenty patria k týmto pretekom a presvedčíte sa o tom, že tento chalan sa neprestáva usmievať ani po stovkách kilometroch v nohách. Juraj si doma na Slovensku ešte pár dní oddýchne a potom už smeruje na ďalšiu veľkú výpravu, ktorá na neho tentokrát čaká v Grónsku v rámci pokračovania expedície Seven Virgin Summits. 

Filip Benček / RedBull.sk
Filip Benček / RedBull.sk

Viac informácií o výsledkoch, pretekoch, a aj fotogalériu nájdete na webe redbull.sk/xalps.
Viac o pretekoch nájdete na redbullxalps.com 
#REDBULLXALPS 

Zdroj: Red Bull