Juraj Haruštiak a banda sa predstavia v klube U Očka!

JURAJ HARUŠTIAK A BANDA v klube U Očka predstaví svojim verným „fungl nového“ gitaristu Vilka Schranza (prvý krát na pódiu s Haruštiakovou Bandou) a večer bude divokou rozlúčkou s odchádzajúcim gitaristom Maťkom Chrenom, ktorý nás na nejaký ten polrok opúšťa a smeruje do Austrálie dojiť klokany…

Skupina sa hudobne pohybuje niekde medzi rovnobežkami žánrov blues, funk, jazz, soul či gospel. Repertoár tvoria vlastné skladby a originálne úpravy skladieb, ktoré nie sú slovenskému publiku notoricky známe. Hudobnému výrazu Bandy dominuje podmanivý barytón lídra Juraja Haruštiaka a výbušná zmes provokatívneho rytmu s mimoriadnym citom pre vokálnu výpoveď a hudobnú dynamiku.

Harustiak a Banda

Haruštiakov hlasový fond je v našich končinách veľmi ojedinelý, ide o „čierny hlas v bielom tele“. Pri počúvaní tejto v súčasnom obsadení prevažne bratislavskej kapely sa poslucháč prenesie cez pestrú škálu rôznych pocitov a zážitkov: od temných „zimomriavkových“ skladieb á la New Orleans s nepokojom podobným šialenstvu voodoo, cez jemnejšie soulové či jazzové harmónie až po rytmicky nekompromisný funk a blues „priamo od podlahy“.

Zostava: Juraj Haruštiak – spev a akustická gitara, Martin Chren – gitary, Vilo Schrantz – elektrická gitara, Ján Čajka – basgitara, Peter Filo – bicie, perkusie a Ján Slezák – saxofóny. Uplynulé dva roky sa kapela sústredila na tvorbu nového repertoáru a objavovanie nového soundu.

KONCERT
KDE: Pub U Očka
Karpatská 3, Bratislava
Pondelok, 05.09.2011
Juraj Haruštiak a Banda
(blues / jazz / funk / soul / and much more…)
Blueshaman
(folk / blues)
(začiatok o 20.00 hod.: Prvý vystúpi Blueshaman. Juraj Haruštiak a Banda vystúpia okolo 21.00 hod.)
Predskokan:
BLUESHAMAN
BluesFolk, akustická gitara, ústna harmonika, slide gitara.
www.bluesbanda.motaj.sk

Zdroj: Juraj Haruštiak
Publikoval: Redakcia GREGI.NET