Juraj Griglák vyráža na svoje turné s americkými hudobníkmi.

Čerstvý držiteľ ceny Esprit za najlepší jazzový album roka má za sebou úspešné hudobné obdobie. To vyvrcholí koncertným turné Time To Fly 2015, ktoré začína už túto sobotu. Juraja Grigláka na ňom bude sprevádzať trojica fenomenálnych amerických hudobníkov.

Poogie Bell – bicie,  Bobby Sparks – klávesy a Chris Hemingway – alt saxofón. Každý z nich spolupracoval s dlhým zoznamom mien, ktoré prekračujú žánrové hranice. Bell a Sparks boli dokonca dlhé roky súčasťou skupiny geniálneho Marcusa Millera. To ako bude fungovať ich hudobná chémia v kombinácii s tvorbou Juraja Grigáka je ďalším dôvodom pre návštevu jeho nastávajúceho turné. Iste je, že päť slovenských miest zažije intenzívne spojenie domácej legendy a amerických špičiek tamojšej jazzovej scény.

Juraj Griglák foto Anna Raitl

S nahrávaním albumu Time To Fly začal hudobník už v decembri roku 2010. „Time To Fly je fusion mojich pocitov a hudobníckych skúseností s rôznymi žánrami, v ktorých pôsobím. Od klasickej hudby, cez funk, jazz, dokonca aj prvky folklóru,“ opisuje štyri roky nahrávaný album Juraj Griglák. Zladiť dvanástku hudobných hostí, to je výzva, ktorú dokázal Juraj Griglák dotiahnuť do intenzívnej albumovej podoby. „V prvom rade sa riadim svojou predstavivosťou a muzikantským citom. Niektoré skladby som v hlave nosil už niekoľko rokov,“ opisuje Griglák proces tvorivého dozrievania. „Prial by som si, aby v prvom rade počuli emóciu. Keď hudba zarezonuje s vnútrom človeka, vtedy trafila svoj cieľ,“ odkazuje poslucháčom nahrávky hudobník. Prominentní zahraniční hostia, špička domácej scény a intenzívna postprodukčná práca. Prestížne ocenenie Esprit za najlepší jazzový album roka našlo svojho zaslúženého majiteľa. Oceňovaná novinka Time To Fly vyšla vo vydavateľstve Real Music House.

Dlhé roky očakávané pokračovanie kultovej dosky Bass Friends predstaví Juraj Griglák v piatich slovenských mestách. Nezmeškajte príležitosť zažiť svetový jazz so “slovenskou“ pečiatkou na vlastné uši. Juraj Griglak & Company Time To Fly Tour 2015 bude bezpochyby jednou z koncertných udalostí intenzívneho hudobného roka.

Juraj Griglak & Company – Time To Fly Tour 2015:
16.5. Juraj Griglak & Company, Nove Mesto nad Vahom, Blue Note
17.5. Juraj Griglak & Company, Kosice , Thalia
19.5. Juraj Griglak & Company, Nitra, Music a Cafe
20.5. Juraj Griglak & Company, Martin, Bar Muzeum
22.5. Juraj Griglak & Company, Bratislava, One Day Jazz Fest
23.5. Juraj Griglak & Company, Cernosice, Jazz Cernosice

https://www.facebook.com/events/858830310876371/
https://www.realmusichousestore.com/index.php?route=product/product&product_id=63
https://www.youtube.com/watch?v=ohAcGQg7nF0

Zdroj: REAL MUSIC HOUSE
Foto: Anna Raitl