Julia Kennedyová preniesla odťažitý svet módneho priemyslu do ulíc.

Móda vynikne v exteriéri viac ako na predvádzacom móle. Fotografka Julia Kennedyová vyjadrila toto svoje presvedčenie seriálom z ulíc Londýna, v ktorom žije. Zužitkovala pri tom svoju znalosť scenérií – najmä miestneho Street Artu. Modelky umiestnila do osobitého prostredia a stavila na žiarivé farby, výrazné štruktúry a dynamický náboj. Výsledkom je podmanivá symbióza extravagantnej módy, invenčných doplnkových predmetov a pouličných malieb na zákazku, tzv. muralov.

„Londýn je globálne rešpektovaným mestom módy a zároveň oceňovaného pouličného umenia. Snažila som sa vyvolať vzrušenie z jedinečného metropolitného prostredia,“ vysvetľuje Julia, ktorá pracovala napríklad v Camdene, Hackney či Tower Hamlets.

Ambasádorka Nikonu spojila pri tomto projekte svoje sily s francúzskou štylistkou a kostýmovou dizajnérkou Coline Bachovou, ktorá tiež pôsobí v britskom hlavnom meste. Pri realizácii sa spoľahla na najnovšiu digitálnu jednookú zrkadlovku Nikon D850 doplnenú rôznymi objektívmi NIKKOR. „Fotoaparát D850 bol na túto prácu optimálny vďaka svojmu vysokému rozlíšeniu, úžasnej rýchlosti a skvelej kvalite farieb. Keď si k tomu pridáte fakt, že zvláda 7-9 obrázkov za sekundu pri použití batérie, na fotenie módy je to optimálne,“ hovorí Julia.

„Sústavne sa usilujem hľadať podnecujúce farebné kombinácie a povrchové štruktúry. Touto sériou fotografií som chcela preniesť obvykle odťažitý svet módneho priemyslu do ulíc. Každý by si mal utvoriť vlastný prístup a keďže ja nesmierne milujem farby, ale aj humor a iróniu, tento projekt bol super príležitosťou prejaviť sa. Interakcia s Coline bola pre mňa veľmi inšpirujúca, užili sme si veľa zábavy. Rada spolupracujem s kreatívnymi ľuďmi,“ konštatuje Julia Kennedyová, ktorá napríklad nemá problém urobiť z fotografovaných lodičiek hniezdo pre kuriatka či doplniť módnu snímku hasiacim prístrojom.

„Skombinovala som dve rozličné formy umenia – módu a street art. Londýn považujem za dokonalé miesto na zrealizovanie takéhoto projektu,“ podotýka Julia. Fotografovanie módy patrí medzi veľmi presýtené odvetvia: „Myslím si, že nielen vzhľadom na to je dôležité mať odlišujúci štýl a nebrať sa príliš vážne. Móda celkovo je komponentom života, ktorý by sme si mali viac užívať. Pri jej fotografovaní sa snažím vnášať do toho koncepty, dômysel a akciu. V tomto konkrétnom prípade som nechcela len cvakať modelky s pouličnými maľbami v pozadí, zaumienila som si trochu ich rozhýbať, aby zapadli do prostredia. Uvedomila som si, že využitie rekvizít môže byť výbornou metódou na dosiahnutie zamýšľaného.“

JULIA KENNEDYOVÁ

Britská fotografka žije a pracuje v Londýne. Je známa používaním prenikavých farieb, okázalých kulís a nevšedných lokalít. Spolupracovala s mnohými módnymi časopismi vrátane L’Officiel, Vogue a Wonderland a tiež so známymi značkami ako Charlotte Olympia, House of Hackney, Harrods, Oasis, Sweaty Betty a Rimmel.

www.juliakennedy.com
@msjuliakennedy
 

COLINE BACHOVÁ

Francúzska stylistka a kostýmová dizajnérka žijúca v Londýne. Po vyštudovaní módnej žurnalistiky a zisku magisterského titulu na univerzite Central Saint Martins School sa stala prvou asistentkou módneho riaditeľa časopisu Dazed & Confused Robbieho Spencera. Po jeho boku pracovala na publikáciách ako Dazed & Confused, AnOther, AnOther Man, Interview Magazine, Vogue Italia, V Magazine, V Man, Harper’s Bazaar, Purple Fashion a Teen Vogue. Neskôr sa vybrala cestou samostatnej kariéry. 
www.colinebach.com
@colinebach

Julia použila toto vybavenie od Nikonu:

•  D850
•  AF-S NIKKOR 24 – 70 mm f/2,8E ED VR
•  AF-S NIKKOR 14 – 24 mm f/2,8G ED
•  AF-S NIKKOR 20 mm f/1,8G ED

* Fotoaparát D850 dokáže snímať frekvenciou 9 snímok za sekundu, ak použijete voliteľný multifunkčný Battery Pack MB-D18 s vloženou batériou EN-EL18b (používanou vo fotoaparáte D5).

Viac informácií o projekte nájdete na stránke www.nikon.sk

Zdroj: TS