Jozef Vlk pokrstí album Recycled výnimočným večerom v A4-ke

Slávnostné uvedenie originálneho portrétu výraznej osobnosti slovenského umenia prebehne už tento piatok (6. 5) o 20 hodine v bratislavskej A4-ke. Súčasťou slávnostného krstu nahrávky bude krátke predstavenie „my way home“ Vlkovej Debris Company. Album pokrstí producent Robert Pospiš, skladateľ Martin Burlas a dramatik Peter Lomnický. Na posedení po krste predstaví svoj set Palo Čejka alias DJ Reverend. Pestrá kombinácia hostí korešponduje s charakterom unikátnej časozbernej nahrávky. Tá je obrazom viac než desaťročného tvorivého obdobia mimoriadne aktívneho autora, režiséra, skladateľa, hudobníka, performera a producenta.

Čerstvé CD je produktom Vlkovej spolupráce s viacerými divadelnými inštitúciami – SND, SKD Martin, Divadlom Štúdio Tanca v Banskej Bystrici, Milanom Sládkom, Baletom Bratislava, čiastočne aj s filmovou branžou a samozrejme Debris Company, Vlkovým ďalším dieťaťom. “Časozberná“ nahrávka vznikala v rôznych štúdiách, za rôznych situáciách a za rôznych podmienok. Aj preto je hudobný portrét Jozefa Vlka unikátnym svedectvom výrazného tvorcu umeleckého života. Dramaturgia albumu Recycled je unikátna aj v tom, že nerešpektuje pôvodné ideové zámery inscenácií z ktorých pochádza, ale je zoradená vo svojej vlastnej a prirodzenej logike. Bola vyhodnotená samostatne, izolovane od pôvodného zámeru, ktorý viedol k jej vznikaniu, nezávisle od mizanscén v ktorých vytvárala svoju funkciu. „Toto recyklovanie starého do novej podoby pre mňa znamenalo úporné prehrabávanie sa v aktívnejších, či menej aktívnych spomienkach – na obale albume je stopa v piesku. Presne tak efemérna, akou je divadlo. Netrvá dlho a je zaviata. Keď do piesku stúpi ďalšia noha, vzniká ďalšia stopa. A piesok sa do nej valí, aby ju prirodzene zavial. Tak to chodí. Aj v divadle aj v živote. Recyklujeme svoje posolstvá, aby sa do nich sypal piesok,” uzatvára Jozef Vlk.

Jozef Vlk - Recycled - Obal albumu

V piatok 6. mája sa bude v bratislavskej A4-ke krstiť aj krátkym predstavením. V “my way home“ Vlkovej Debris Company sa predstaví tanečníčka Stanislava Vlčeková, na violončele bude hrať Roman Harvan, skladateľov dlhoročný spolupracovník. O mapping resp. projekciu sa postará Alex Zelina. Album Jozef Vlk – Recycled vychádza vo vydavateľstve Real Music House. Vznik nahrávky podporili Bratislavský samosprávny kraj, Soza a Hudobný fond.

FB Event krstu nahrávky Jozef Vlk – Recycled: https://www.facebook.com/events/685891628216694/
Ďalšie informácie o CD Jozef Vlk – Recycled: https://www.realmusichousestore.com/index.php?route=product/product&path=33&product_id=83

Jozef Vlk: Autor, režisér, skladateľ, hudobník, performer a producent po založení divadelnej skupiny Hubris /neskôr premenovanej na Debris/ absolvoval niekoľko hudobno-divadelných štipendií /Graz, Amsterdam, Stuttgart/. So svojou divadelnou spoločnosťou Debris Company v priebehu rokov 1991 – 2016 vyprodukoval viac než 25 produkcií, ktoré okrem Slovenska boli uvádzané aj za jeho hranicami /Česká republika., Švajčiarsko, Maďarsko, Rakúsko, Francúzsko, Belgicko, Nemecko, Bielorusko, Slovinsko, Singapore, India, Brazília a inde/. Jeho spolupráce s ďalšími umelcami presahovali okrem oblasti súčasného tanca a divadla aj do oblasti hudby, výtvarného umenia, literatúry a filmu. V oblasti hudby bol aktívnym členom viacerých zoskupení, je častým nominantom na ocenenia – Divadelné dosky za najlepšiu hudbu sezóny a najlepšiu réžiu /2003 – 2013/. V roku 2008 získal Divadelnú Dosku v kategórii najlepšia scénická hudba sezóny/Canto Hondo/, v roku 2012 to isté ocenenie /Rose/. Na konci sezóny 2010/2012 získal v Ostrave v Čechách podobnú cenu OSTRA-VAR /J.B.Shelley: Cenci. V roku 2013 bol nominovaný na Cenu Tatrabanky za umenie v kategórii divadlo – réžia a koncept projektu EPIC, v roku 2014 v kategórii hudba – za réžiu a hudbu k predstaveniu The Tempest pre Balet Slovenského národného divadla.

www.realmusichouse.sk

Zdroj: Real Music House