Johnnyho Rottena podporí Visací zámek a B-Complex.

Pre netradičnú zostavu spoluúčinkujúcich sa rozhodol frontman Sex Pistols Johnny Rotten, ktorý prichádza do Bratislavy so svojím aktuálnym zoskupením Public Image Limited (P.I.L.). Na koncerte, ktorý sa uskutoční 17. mája 2016 v bratislavskom klube MMC, mu budú predskakovať české punkové legendy Visací zámek, a hneď po koncerte P.I.L. si strihne svoj set ikona slovenskej drum´n´bassovej scény B-Complex. Vstupenky na koncert sú k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

Visací zámek je jednou z najznámejších českých punkových kapiel – ak nie tou vôbec najznámejšou. Pôsobí na scéne už 33 rokov a stále si zachováva ducha pôvodnej rebélie a ten správny punkový drajv. Na koncerte odohrá svoje najväčšie hity ako Traktor či Stánek, ale aj pesničky z aktuálneho albumu Punkový království, ktorý sa niekoľko týždňov držal na špici predajnosti albumov v ČR.

B-Complex je jedným z mála slovenských interpretov, ktorí sú známi aj v zahraničí. Prerazil celosvetovo hitom Beautiful Lies a odvtedy sa radí k prominentným zástupcom drum´n ´bassovej značky Hospital.

Okrem svojho nedávneho coming-outu upútal londýnske punkové legendy nepochybne aj tým, že sa neštíti odievať do drum´n´bassového šatu pesničky z iných žánrov. Netradičného spracovania sa už od neho dočkali napríklad Horkýže Slíže a najnovšie aj Jan Werich, ktorého slovami Matia reaguje na aktuálnu politickú situáciu.

Johnny Rotten ako frontman Sex Pistols zmenil spôsob, ako dnes vnímame hudbu, a ovplyvnil celé generácie muzikantov. Po rozpade Sex Pistols založil Public Image Limited a v máji s nimi vyráža na európske turné, ktoré sa začína v španielskej Valencii a končí v Charkove na Ukrajine. Pôjde o prvé vstúpenie Johnnyho Rottena alias Johna Lydona, jednej z najvplyvnejších osobností hudobného sveta, v Bratislave. Koncert bude mixom najväčších hitov minulosti ako Rise alebo Public Image a materiálu z posledných dvoch albumov – This is PiL (2012) a What the World Needs Now (2015).

Na rozdiel od niektorých iných legendárnych kapiel, ktoré žijú len zo zašlej slávy, P.I.L. podľa renomovaných hudobných publicistov zrejú ako víno. Väčšina ich koncertov v roku 2015 bola vypredaná a podľa recenzií išlo o najvydarenejšie koncerty, aké kedy kapela odohrala.

Public Image Limited majú na konte 10 radových albumov. Debutovali v roku 1978 s LP First Issue, ôsmy album That What Is Not z roku 1992 bol nadlho ich posledným. Nasledovala sedemnásťročná prestávka a v roku 2009 prekvapivý návrat na pódiá a neskôr opäť aj do štúdia.

V roku 2012 sa P.I.L. vrátili vo veľkom štýle oceňovaným albumom This is PiL, a v septembri minulého roku pridali zatiaľ posledný, desiaty album What the World Needs Now, ktorý je podľa The Guardian ešte lepší ako jeho predchodca. Renomovaný britský denník chváli najmä Lydonov hlasový prejav: „kričí, pľuje, tíško si pospevuje, v zápätí opäť reve, dusí sa a šepká, to všetko s rovnakým nasadením,“ píše The Guardian.

„Nemyslím si, že to, čo svet potrebuje, je Donald Trump. Veď to je úplný cvok!“ odpovedal John Lydon, keď sa ho nedávno pýtal magazín Rolling Stone na názov aktuálneho albumu (v preklade „Čo dnes svet potrebuje“). „Na rozdiel od všetkých, ktorí sa vymedzujú voči všetkým ostatným, a každého zabíjajú, pretože je iný, ja vidím svet úplne odlišne. Rozdiely medzi nami sú to, čo nás robia kompletnými, a nie naopak,“ hovorí Lydon.

Zdroj: Agentúra Ore Pole