Joe Bonamassa (US): “Zázračné dieťa“ Bonamassa si vezie 20 gitár!

Joe Bonamassa, hviezdny americký blues-rockový gitarista a spevák, ktorý vystúpi už budúci týždeň, 28. februára v pražskej Tipsport (Tesla) Arenì, si so sebou privezie 20 gitár. K najunikátnejším nástrojom patrí prototyp Gibson Les Paul „Bona-Byrd“ – gitara typu Les Paul s hlavou v štýle modelu Gibson Firebird.

Ďalšou zaujímavou gitarou je Gibson Hotel California SG s dvoma krkmi alebo Gibson Korina Flying V z roku 1981. S Bonamassom cestuje okrem trojčlennej kapely osem členov technického doprovodu. Ich hlavnou starosťou behom turné je starostlivosť o ladenie a čistenie gitár. Kdo by si chcel čakanie na koncert skrátiť, môže si zdarma stiahnuť úplne novú skladbu Slow Train z pripravovaného DVD Beacon Theatre (vychádza v marci) na jbonamassa.com/slowtrain/.

JB4

Joe Bonamassa, který je aj napriek svojmu relatívne mladému veku považovaný za jedného z najlepších súčasných gitaristov, sľubuje minimálne dvojhodinový koncert, na ktorom predstaví svoj zatiaľ posledný sólový album Dust Bowl, ale predovšetkým veľkú rockovú show. Na pódiu budú Bonamassu sprevádzať špičkoví hudobníci. Tall Bergman na bicie, Rick Melick na klávesy a na basgitaru Carmine Rojas.

Joe Bonamassa pochádza z New Hartfordu v štáte New York. V prostredí muzikantskej rodiny sa už ako malý chlapec začal prejavovať ako zázračné dieťa. Bonamassa si čoskoro vytvoril vlastnú kapelu Bloodline, ktorej členovia boli synovia slávnych hudobníkov: Waylon Kriger (syn Robbyho Kriegera z The Doors), Erin Davis (syn Milese Davisa) a Berry Oakley, Jr. (syn basgitaristu z Allman Brothers). V roku 2000 vydal prvý sólový album A New Day Yesterday, ktorý produkoval Tom Dowd. Od tej doby vydal ďalších 10 sólových albumov, záznamy živých koncertov, vrátane vypredaného koncertu v Royal Albert Hall v Londýne, kde účinkoval spolu s Ericom Claptonom a Paulom Jonesom.

Na jeseň minulého roka pracoval s Beth Hart na albume klasických soulových piesní Don´t Explain. Je členom „superskupiny“ Black Country Communion spolu s Glennom Hughesom (Deep Purple), bubeníkom Jasonom Bonhamom (Led Zeppelin, Foreigner) a klávesákom Derekom Sherinianom (Dream Theater, Billy Idol). Bonamassa nielen že odohrá v priemere 200 koncertov ročne (tento rok napr. vypredal halu Hammersmith Apollo v Londýne dva večery po sebe), ale je taktiež hovorcom programu Blues In The Schools, kde ako dobrovoľník behom turné prednáša skupinám stredoškolských študentov o koreňoch a dedičstve amerického blues.

Vstupenky sú v predaji v sieťach Ticketportal a Ticketpro.
Ceny vstupeniek: 690 – 1.190 Kč (VIP 1.790 Kč).

Joe Bonamassa (US)
28. 2. 2012, 20:00, Tipsport (Tesla) Aréna, Praha
Vstupenky sú v predaji v sieťach Ticketportal a Ticketpro.
Ceny vstupeniek: 690 – 1.190 Kč (VIP 1.790 Kč)

Zdroj: Barbora Drahovská, PR manager za SR
Publikoval: Redakcia GREGI.NET