Jiří Zmožek: Velký příbìh!

Skladateľ Jiří Zmožek uvedie 18. septembra 2011 v historickej budove Slovenského národného divadla premiéru muzikálu Velký příbìh lásky, která přemohla svìt. Ide o koncertné predstavenie, kde 100-členný zbor a 10 sólistov predstaví divákom život apoštola Pavla.

Pararelne s príbehom obrátenia Šavla sa odohráva i príbeh a návrat jeho strateného syna Démasa. Hudbu napísal Jiří Zmožek, texty jeho syn Marcel. Vybrané sólove partitúry na premiére bude spievať Jozef Kundlák, sólista opery SND. K úvodnému slovu v historickej budove SND prijal pozvanie bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský.

Ďalšie predstavenia tohto jedinečného muzikálu budú v kostole sv. Vincenta de Paul 15. októbra 2011 o 19:00 a 23. októbra 2011 o 17:00, ako i v iných mestách na Slovensku. Lístky si môžte zakúpiť v predajni sv. Vincenta na Tomášikovej 8, alebo v sieti ticketportal.

Dátumy a miesta ďalších predstavení môžte nájsť na stránke www.zmozek.cz.

Jiří Zmožek, skladateľ, hudobník, spevák a textár. Zložil stovky piesní pre najpopulárnejších českých spevákov ako sú Karel Gott, Hana Zagorová, Marie Rottrová, Michal Tučný, či Helena Vondráčková. Pre seba napísal známu pieseň Už mi, lásko, není 20 let. Po svojej vlastnej životnej ceste a obrátení začal tvoriť evanjelizačné piesne, ktoré sú výpoveďou jeho osobného príbehu, ktorý je ukrytý i v muzikálu Velký příbìh.

Vsetko

Zdroj: Agentúra Pressburg production
Publikoval: Redakcia GREGI.NET