Jiří Zmožek sa predstaví v Bratislave!

Po piatich vypredaných predstaveniach v Bratislave uvedie skladateľ Jiří Zmožek 15. Apríla 2012 o 18:00 v Kostole sv. Vincenta muzikál Velký příbìh lásky, která přemohla svìt. Ide o koncertné predstavenie, kde 40 – členný zbor a 10 sólistov predstaví divákom život apoštola Pavla. Pararelne s príbehom obrátenia Šavla sa odohráva i príbeh a návrat jeho strateného syna Démasa. Hudbu napísal Jiří Zmožek, texty jeho syn Marcel Zmožek.

Famózne výkony sólistu opery Jozefa Kundláka, Jany Crown Peřtové, Jiřího Zmožka, či iných spevákov a celého zboru urobilo na publikum veľký dojem, čím si takmer na každom z predstavení umelci vyslúžili niekoľkominútové standing ovation. Strhujúci príbeh, silné melódie a texty z muzikálu boli už veľa krát reprízované v Čechách i na Slovensku. Momentálne sa pripravuje anglická verzia predstavenia, ako i americké turné.

Jiří Zmožek, skladateľ, hudobník, spevák a textár. Zložil stovky piesní pre najpopulárnejších českých spevákov ako sú Karel Gott, Hana Zagorová, Marie Rottrová, Michal Tučný, či Helena Vondráčková. Jeho pieseň Zvonky štestí bola zaradená medzi piesne storočia. Pre seba napísal známu pieseň Už mi, lásko, není 20 let. Po svojej vlastnej životnej ceste a obrátení začal tvoriť evanjelizačné piesne, ktoré sú výpoveďou jeho osobného príbehu, ktorý je ukrytý i v muzikáli Velký příbìh. Texty jeho syna Marcela poznáte z pesničiek Říkej mi táto, Prý chlapi nebrečí, Láska je nejvìtší dar, či pieseň To býval Ráj.

Zdroj: Organizátor
Publikoval: Redakcia GREGI.NET