Jerguš Oravec sa v máji predstaví s Fragile!

Mladý multiinštrumentalista už 17. mája vystúpi spoločne s vokálnou skupinou Fragile a harmonikárom Erichom ‘Bobošom‘ Procházkom na vernisáži obrazov svojho otca, Juraja Oravca. Výstavu mapujúcu tvorbu tohto akademického maliara, ktorá zahàňa monumentálnu maľbu, grafiku i airbrush, si bude verejnosť môcť pozrieť v bratislavskom Dome umenia na Námestí SNP do 16. júna.


„V otcovom ateliéri som vyrastal a myslím si, že máme veľmi originálny vzťah. Dalo by sa povedať, že je ako môj starší brat, ktorý ma vždy vedel nasmerovať na tú správnu cestu,“ zdôvodnil spoluprácu s otcom Jerguš Oravec. 23-ročný spevák a hudobník pritom iba pred nedávnom vydal DVD záznam svojho koncertu v jazzovom klube Blue Note, na ktorom okrem autorských skladieb odzneli aj piesne od B.B. Kinga, Jimiho Hendrixa a Petra Lipu.

Jergus Oravec

S rovnakým programom sa Oravec predstaví 21. mája v KC Dunaj, kde sa uskutoční i krst spomínaného DVD. Úlohy krstného otca sa ujme harmonikár a frontman kapely Sitra Achra, Erich ‘Boboš‘ Procházka. „Bol to prvý veľký muzikant, ktorého som mal tú česť stretnúť osobne. V tej dobe som mal šestnásť rokov, vlasy po plecia a počúval som Led Zeppelin. Boboš mi ukázal cestu k bluesu a spirituálnej hudbe, od ktorých som sa dopracoval až k jazzu a fusion. Je to veľký človek a najmä vážený hudobník,“ dodal Jerguš.

Jerguš Oravec (1989) vyštudoval hru na klavír na Základnej umeleckej škole v Trenčíne. V roku 2008 nahral so svojou kapelou Next Page album, ktorý pokrstil Pavol Hammel, na čo sa predstavil na niekoľkých tuzemských letných festivaloch. V súčasnosti sa kreatívne angažuje v trojčlennej formácii spoločne s Romanom Mečiarom a Jozefom Kalfasom. Jeho tvorbu ovplyvnili skladby od Erica Claptona, Johna Mayera, Jimiho Hendrixa, B.B. Kinga, Dave Matthewsa, Jara Filipa či Petra Lipu.

Viac info na:
www.jergusoravec.com
www.facebook.com/oravec.jergus
www.twitter.com/jergusoravec
www.bandzone.cz/nextpage
www.youtube.com/jergusmusic

Jergus Oravec

Zdroj: Miroslav Meňhert – PR manažér Jerguša Oravca
Publikoval: Redakcia GREGI.NET