Jeno’s Brothers budú reprezentovať Slovensko v Madride!

Kapela Jeno’s Brothers sa v posledných týždňoch na nedostatok hudobných aktivít sťažovať nemôže. Popri nahrávaní druhého albumu sa partia mladých muzikantov sústreďuje predovšetkým na augustové Svetové dni mládeže v Madride, kde budú ako jediní zastupovať Slovensko na stretnutí s pápežom Benediktom XVI.

Prestíž nominácii dodáva fakt, že do projektu sa prihlásilo viac ako 500 interpretov z 50 krajín. „Pre nás je to česť a veľká milosť od Boha, že ako jediní môžeme na stretnutí so Svätým Otcom reprezentovať Slovensko. Presný program ešte nepoznáme, no máme informácie, podľa ktorých odohráme dva koncerty. Jeden bude pre multikulturálne publikum a druhý pre Slovákov. Vychádzajúc z toho pripravujeme dva koncertné programy v angličtine a slovenčine. Prezradím ešte, že pri tejto príležitosti sa snažíme viac pracovať so zvukom, konkrétne s elektronikou a v play liste sa už objavia aj nové skladby,“ uviedol spevák a gitarista Lukáš Jeňo.

Súčasťou promo k Svetovým dňom mládeže je turné po 10 slovenských mestách. Kapela sa prehupla do jeho druhej polovice a zatiaľ si atmosféru koncertov pochvaľuje. „Z turné máme veľmi dobré dojmy. Na miestach, kde sme už hrali, nám fanúšikovia vytvárajú priam rodinnú atmosféru. Ľudia sú naozaj skvelí a preto sme pozitívnu odozvu našli všade, kde sme doteraz vystúpili,“ hodnotil L. Jeňo.

Jeno's Brothers

Jeno’s Brothers debutovali albumom Atmosféra. Z pripravovanej novej platne už odprezentovali singel Mraky, ku ktorému plánujú natočiť videoklip. Na svojej webovej stránke definovali termín produkcie v termíne jar/leto 2011. „S myšlienkou urobiť videoklip sme začali pracovať v jari a kompletne spracovaný materiál by sme mali radi v rukách pred odchodom do Madridu. V posledných týždňoch nás limitovali povinnosti v škole, k tomu máme turné a pripravujeme sa na Svetové dni mládeže, preto sme veľa voľného času nemali. Na natáčanie však už máme všetko pripravené, a tak dúfam, že to stihneme,“ uviedol L. Jeňo. 

Kapelu založili v roku 2004 bratia Jozef, Lukáš a Matúš Jeňovci. Neskôr doplnil zostavu gitarista Peter Jakab a za klávesy si zasadla Monika, najmladšia zo súrodeneckého klanu Jeňovcov. „Náš názov sa dá preložiť aj ako Jeňovej bratia. Na Moniku sme teda nezabudli, naopak mysleli sme na ňu už pri vymýšľaní názvu na začiatku nášho fungovania,“ dodal s úsmevom L. Jeňo.  

Talentovaní hudobníci sa nechcú škatuľkovať smerom ku „gospelovej“ alebo „svetskej“ scéne. Vo svojich hodnotách a postojoch majú jasno, čo sa odráža v ich nadhľade pri písaní textov a skladaní piesní. „Naše hodnoty určuje to, že sme kresťania, no hudbu striktne nedelíme na svetskú a gospel. Žánrovo sme sa na webe otitulovali ako british popcorn. Hudobne máme blízko k anglickej tvorbe a popcorn má zase každý rád. Viaceré naše skladby sú však neutrálne. Keď si našu hudbu vypočuje človek, ktorý s gospelom nechce mať nič spoločné a nájde si v textoch hlbšiu myšlienku, iba nás to teší,“ vysvetľoval L. Jeňo.

Zdroj: mrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Imrich Makó
Publikoval: Redakcia GREGI.NET