Jedinečný koncert Lenky Filipovej, netradične v priestoroch Masarykova nádraží v Prahe, vychádza teraz na DVD + 2CD.

Speváčka, gitaristka a autorka Lenka Filipová pripravila pre svojich fanúšikov jedinečný darček. Koncom októbra odohrala pri plnej prevádzke v priestoroch pražského Masarykova nádraží unikátny koncert, ktorý bol neobyčajným zážitkom pre takmer tisícku divákov. Ľudia, ktorí sa v ten deň nedostali na koncert, majú teraz príležitosť si spontánnu atmosféru v prostredí, ktoré vďaka architektúre priestoru symbolizuje dobu prvej republiky, vychutnať doma v teple.

„Tímto koncertem jsem se snažila představit kytaru v jejích různorodých podobách, a to nejen jako nástroj doprovodný, ale také sólový. Chtěla jsem ukázat rozmanité kytarové možnosti doprovodů a při sólových skladbách bohatost tohoto nástroje. Myslím si, že originalita našeho představení tkví v pojetí kytary, zpěvu a velmi pestrého repertoáru, který se dotýká různých hudebních stylů. K tomu samozřejmě patří kvalita písniček a nadčasové sdělení jejich textů. Velké poděkování patří všem mým spolupracovníkům a hostům, kteří se na koncertě podíleli a v neposlední řadě báječnému publiku, které nám pomohlo vykouzlit jedinečnou atmosféru. Věřím, že se nám podařila přenést i na DVD, které společně s 2CD posluchače potěší,“ hovorí Lenka Filipová.

DVD z koncertu na Masarykově nádraží vychdádza 9. decembra a spolu s ním v jednom komplete aj 2CD. Ľudia tak majú príležitosť vypočuť si ten najlepší a aktuálny výber z CD Concertino (Vivaldi, Lobos, Bach, Guiliani),overené hitovky (Mosty, Věnování, Tisíc způsobů jak zabít lásku) a keltské balady. To všetko s doprovodom súboru GMHS Praha (hudobníci sú študentmi Gymnázia a Hudobnej Školy hlavního města Prahy) pod vedením Jindra Koníře, ktorý je taktiež autorom aranžmánov pre orchester. Počas večera sa ako hostia predstavili aj harfista Sean Barry,čelista Jakub Mayer a ako zvláštny hosť, charizmatická speváčka Lenny.

DVD, ktoré vydáva a producentsky sa podpísal Universal Music, obsahuje niekoľko bonusov. Jedným je dokument zo skúšok a samotnej prípravy na koncert a ďalším je obrazový materiál, ktorý štáb natáčal v priebehu letných koncertov.

Koncert a DVD boli realizované v produkcii Ivana Hoppa,režiséra Davida Beránka a skúseného hudobníka a režiséra Milana Cimfa.

Track list – Lenka Filipová – Concertino Live (Masarykovo nádraží Praha ) 2CD/DVD
01 ZAMILOVANÁ  (JE L’AIME A MOURIR) (F. CABREL/Z. RYTÍŘ)
02 VĚNOVÁNÍ  (L. FILIPOVÁ/Z. RYTÍŘ)
03 MOSTY   (G. RUSSEL/M. BUKOVIČ)
04 ARIE   (MILAN TESAŘ)
05 I. VĚTA ZE SONÁTY C-DUR  (M. GIULIANI)
06 STRÁŽNÝ ANDĚL  (L. FILIPOVÁ/Z. RYTÍŘ)
07 ETUDA Č.1   (H. V. LOBOS)
08 OIDHCHE MHATH LEIBH  (IRSKÁ LIDOVÁ)
09 PRÝ SE TOMU ŘÍKÁ LÁSKA  (L. FILIPOVÁ/Z. RYTÍŘ)
10 MOŽNÁ   (L. FILIPOVÁ/B. WEBER)
11 TISÍC ZPŮSOBŮ JAK ZABÍT LÁSKU  (L. FILIPOVÁ/P. ŠRUT)
12 YOUR ARE MY EVERYTHING – LENNY  (LENNY FILIPOVÁ)
13 LETTER TO YOU – LENNY  (LENNY FILIPOVÁ/B. WEBER)
14 V ŠÁLKU ČAJE NA SRÍ LANKU   (L. FILIPOVÁ/Z. RYTÍŘ)
15 PRELUDIUM D-MOLL  (J. S. BACH)
16 ADAGGIO  (T. G. ALBINONI)
17 I. VĚTA Z KONCERTU D-DUR (A. VIVALDI)
18 III. VĚTA Z KONCERTU D-DUR  (A. VIVALDI)
19 V PONDĚLÍ RÁNO  (L. FILIPOVÁ/Z. RYTÍŘ)
20 SVĚT SE ZBLÁZNIL  (L. FILIPOVÁ/P. VRBA)
21 HOPE AND FAITH  (JANET ROBIN)
22 ZA VŠECHNO MŮŽE ČAS  (LE TRAIN QUI PASSE) (L. FILIPOVÁ/Z. RYTÍŘ/R. DIDIER)
23 ZAMILOVANÁ  /+ORCHESTR/  (F. CABREL/Z. RYTÍŘ)
24 MÁLO MÁM   (L. FILIPOVÁ/Z. RYTÍŘ)
25 PÁR PÍSNÍ MÍT  (L. FILIPOVÁ/Z. RYTÍŘ)

https://www.lenkafilipova.cz/

lenkafilipova

Zdroj: Universal Music s.r.o