Jedinečné duo R2 Brothers predstavuje cimbal a husle ako nikto na svete. Pozrite si ich prvý klip!

Originálne hudobné spojenie R2 Brothers nemá na Slovensku ani vo svete konkurenciu. Pozrite si ich prvý videoklip s prevedením svetovo obľúbenej piesne „Viva la Vida“ od skupiny Coldplay.

V klipe predstavujú talentovaní hudobníci z R2 Brothers cimbal a husle ako moderné nástroje, ktoré nemusia vynikať iba v ľudovej tvorbe! Nechajte sa unášať lahodnou melódiou unikátneho hudobného prevedenia v prekrásnom prostredí kaštieľa v Tomášove. „Viva la Vida“ od R2 Brothers je oslavou života sprevádzaného cimbalom a husľami. Navyše pre milovníkov skvelej hudby pripravuje originálna dvojica sériu videoklipov so svetovými hitmi aj debutový album!

r2brothers l spolocna

R2 Brothers je jedinečné prevedenie pop-rockového štýlu prostredníctvom ľudových nástrojov – cimbalu a huslí. Originálne hudobné spojenie nemá na Slovensku ani vo svete konkurenciu. Pozrite si prvý videoklip k svetoznámej piesni „Viva la Vida“ od skupiny Coldplay v prevedení talentovaných hudobníkov Františka „Ferieho“ Reinera a jeho brata Alexandra „Alexa“. R2 Brothers predstavujú v klipe cimbal a husle ako moderné nástroje, ktoré nemusia vynikať iba vo folklóre.

Je to veľmi populárna a obľúbená pieseň, páči sa nám obom a pôsobí veľmi pozitívne. Ďalšou veľkou výhodou je, že cimbal sa k tejto skladbe až prekvapivo dobre hodí. Viva la Vida, znamená „nech žije život“ a pre nás predstavuje oslavu života sprevádzaného cimbalom a husľami. Chceme spopularizovať najmä cimbal ako unikátny hudobný nástroj, ktorý je možné uplatniť aj v iných hudobných žánroch ako len v ľudovej tvorbe či vo folklóre.“ Vysvetlil František „Ferie“ Reiner, cimbalista R2 Brothers.

Videoklip R2 Brothers s názvom „Viva La Vida“ sa nakrúcal v krásnom prostredí Art Hotela Kaštieľ v Tomášove a vytvorila ho produkčná spoločnosť PPA. Nadaní hudobníci boli s nakrúcaním maximálne spokojní.

r2-brothers (2)

„Rozhodli sme sa pre príjemné prostredie kaštieľa v Tomášove. Ochotný personál a manažment nám vo všetkom vyhovel a sme im za to veľmi vďační. Klip sme nakrúcali s bratislavskou produkčnou spoločnosťou PPA, s ktorou už teraz pripravujeme dramaturgiu na ďalší videoklip k inej veľmi známej piesni, pretože sú to veľkí profíci.“ S úsmevom doplnil Alexander „Alex“ Reiner, huslista R2 Brothers.

Repertoár R2 Brothers obsahuje najznámejšie pop-rockové piesne rôznych zahraničných a domácich interpretov, Oscarom ocenených filmových soundtrackov, universal world music, ale aj skladieb z klasickej hudby. Okrem klipu „Viva la vida“ si fanúšikovia R2 Brothers už onedlho vychutnajú ešte väčšiu dávku jedinečného hudobného spojenia cimbalu a huslí.

„Pripravujeme debutový album, ktorý bude veľmi pestrý a zaujímavý. Predstavíme na ňom pop-rockové hity, ale aj soundtracky Oscarom ocenených „filmových trhákov“ v našom originálnom hudobnom prevedení. Okrem albumu pripravujeme ďalší videoklip, koncerty po Slovensku a máme obrovskú radosť, že majú o nás záujem aj v zahraničí.“ Teší sa „Ferie“ Reiner.

Talentovaní hudobníci, Ferie (Cimbal) a Alex (Husle) Reiner, založili formáciu R2 Brothers začiatkom roka 2014. R2 Brothers sa venujú hre na hudobné nástroje od piatich rokov. František „Ferie“ Reiner vyštudoval konzervatórium a je cimbalistom šiestej generácie hudobníckej rodiny. Alexander „Alex“ Reiner študoval hru na husliach súkromne. Mladí muzikanti vystupovali donedávna s tradičnou cimbalovou kapelou, s ktorou koncertovali v Rusku, v Anglicku, vo Švajčiarsku, v Rakúsku, v Nemecku, v Taliansku a v Číne. Majú za sebou vypredanú pražskú Lucernu a obrovské turné s Pavlom Šporclom, spoločné vystúpenia s Luciou Bílou či Felixom Slováčkom. Spoločný album „Gipsy Way“, ktorú nahralo a vydalo prestížne vydavateľstvo SUPRAPHON Česká republika v roku 2008, získal diamantovú platňu.

Viac informácii o originálnom hudobnom spojení  R2 Brothers nájdete na www.r2brothers.sk alebo na facebookovej stranke https://www.facebook.com/r2brothers?fref=ts

Zdroj: Miroslava Labašová, PR manager R2 Brothers