Jedinečná spoločenská sál Forum Karlín je tesne pred dokončením!

FORUM Karlín je kulturní a společenský sál, který vyrůstá v Pernerově ulici v Praze 8 jako součást multifunkčního projektu Vision Park Karlín. Hrubá stavba tohoto sálu, který pojme až 2 000 sedících a 3 000 stojících diváků, je již dokončena a právě probíhá realizace interiérových instalací, gastroprovozu, sociálních zázemí a instalace riggingu. Na české kulturní scéně se tak na jaře objeví nejmodernější multifunkční sál s žádanou kapacitou, vybavením a zázemím.

FORUM Karlín z dílny známého španělského architekta Ricarda Bofilla a pražského ateliéru AED project nabídne jedinečné moderní prostory pro pořádání koncertů, konferencí, kulturních a společenských akcí ve dvou nadzemních a jednom podzemním podlaží. Stavba byla zahájena v srpnu roku 2011 a její kolaudace je naplánovaná na jaro tohoto roku.

Forum Karlin Prague_1 Forum Karlin Prague_2

FORUM Karlín bude díky flexibilnímu dělicímu systému, dvěma galeriím a prostornému foyer využitelné pro akce různých velikostí – od komorních až po velké kulturní či společenské události s několika tisíci hosty. Prostory sálu budou odhlučněny a bude zamezeno i přenosu vibrací jak do kancelářských prostor, které se nacházejí nad halou, tak i do okolí. „Pochopitelně jsme se zaměřili na výjimečnou akustickou pohodu uvnitř sálu. Vypracovali jsme akustický 3D prostorový model, který určil pro tento sál o objemu 25 000 m3 optimální dobu dozvuku. Také jsme na základě tohoto modelu stanovili druhy materiálů pro jednotlivé povrchy celého prostoru tak, aby si návštěvníci mohli vychutnat perfektní zvuk nejen při koncertu, ale také při konferenci nebo třeba na módní přehlídce,“ říká Tomáš Kadeřábek, vedoucí projektu. Právě se dokončuje montáž hustého závěsného systému (tzv. riggingu), který umožňuje instalaci scénických technologií o hmotnosti až několik desítek tun.

Pořadatelé jistě ocení promyšlenou logistickou obslužnost multifunkčního sálu. Projektanti navrhli parket snadno přístupný pro zásobování, a to včetně nákladních aut například s hudební aparaturou. Pro vykládku nejrůznějšího vybavení účinkujících bude sloužit speciální rampa s jednoduchým přístupem přímo do sálu. K dispozici bude nákladní výtah. Autoři projektu mysleli i na televizní přenosové vozy, pro které bude vyhrazeno parkování na plaze mezi dvěma budovami projektu.

Také zázemí bude mít nejnovější technické vybavení. Kromě tří stálých barů bude například možné instalovat i další mobilní bary pro občerstvení diváků v sále i na obou galeriích, pro které budou připraveny přípojné body. Pro účinkující a produkci bude k dispozici celkem 18 místností pro šatny a kanceláře. Prostory v zázemí bude možné spojovat, a měnit tak jejich velikost dle potřeby.

Kolaudace budovy je naplánovaná na jaro 2014. Vzhledem k očekávané poptávce je možné již nyní provádět rezervace na akce s termínem konání od května 2014 dále.

Zdroj: Crest Communications a.s.