Je ťažké dať bodku za nevypovedanými slovami, hovorí speváčka TIMEA. Pozrite si videoklip k piesni „Two blocks away“

V piatok 22. septembra vydala speváčka a skladateľka Timea unikátny videoklip k singlu „Two blocks away“, ktorý je nostalgickým obzeraním sa za ukončeným vzťahom. Ide o vizuálny storytelling vnútorného dialógu nevypovedaných viet medzi dvoma ľuďmi.

„Two blocks away“ bola pre mňa vždy vizuálna pesnička, dokonca už pri jej písaní. Vedela som si jasne predstaviť jej miesta a emócie.“ Prezradila Timea o piesni k videoklipu. Hlavná postava, ktorú si speváčka zahrala hneď v niekoľkých podobách si vo videoklipe prechádza celým spektrom emócii. „Je veľmi ťažké vysporiadať sa s tým, že ste boli stredobodom niekoho vesmíru a zrazu doň nepatríte. Tento track je o pozeraní sa naspäť a spomínaní na vzťah, ktorý už je za vami. Vtedy sa človek sám seba pýta či si všetky tie pozitívne spomienky iba vymyslel alebo si ich pamätá aj tá druhá osoba ? A pritom by možno stačilo len pár slov, že to, čo ste spolu zažili, bolo reálne. Niekedy, je náročné dať bodku za nevypovedanou vetou a uzavrieť to v sebe.“ dodala Timea.

Fotografka a režisérka videoklipu Klaudia Poloncová prezradila „Timea reflektuje celé spektrum emócií, ktoré človek cíti, keď mu láska láme srdce. Dualita ľudskej mysle bola v klipe vyobrazená cez hlavnú postavu, ktorá je tam dvakrát, kde nám jedna časť stále hovorí, aby sme to pustili a druhá nás drží zaseknutých v minulosti. Hlavnou myšlienkou klipu je, že je nevyhnutné to prekonať. Heslo „Better be on my way“ je odkazom k seba láske.

Natáčanie a koncept vznikli veľmi organicky a všetko akosi samo do seba zapadlo. Spolupráce a spojenia vznikli náhodnými stretnutiami, ktoré ja, ale za náhodné nepovažujem“ prezradila s úsmevom Timea. „Kristínu Polereckú, ktorá je aktuálne mojou manažérkou, som spoznala doslova v správny čas nás na festivale, zoznámil spoločný známy. Klaudiu Poloncovú a jej prácu, som už dlho sledovala na sociálnych sieťach. Keď som Kristíne povedala, že by som s Klaudiou chcela spolupracovať vysvitlo, že sú s to spolužiačky zo strednej školy. Ondra Silný bol veľkou posilou tímu a pripojil sa k nám na poslednú chvíľu. V neposlednej rade boli súčasťou tímu dlhoroční priatelia Samuel Skyva, Sára Fickerová.“

„Natáčalo sa od východu až po západ slnka, keďže sme potrebovali zachytiť veľa rôzneho svetla. Začínali sme na streche v starom meste Bratislavy, pri východe slnka som sa do Bratislavy znovu zamilovala, bolo to krásne.“  Dodala Timea. Dejovú líniu podčiarkuje príbeh, ktorý sa jej osobne dotýka a vo videoklipe sa nachádzajú hlbšie skryté odkazy, ako napríklad úryvky z listov, prišité na saku, nápisy či symboly. O tento unikátny koncept a jednotlivé outfity sa postarala štylistka Liz Ovcharenko v spolupráci s designerom Jánom VetchýmAnnou Tran. 

Pesnička “Two blocks away” vznikla v bratislavskom štúdiu PULP pod záštitou Jakuba Hríbika, ktorý sa postaral o produkciu a mix. Spolupracovala na nej s hudobníkmi ako Mattia Müller (bicie), Lukáš Hlaváč (gitara), Michal Šelep (basa a co-produkcia), Peter Kunzo (klávesy), ale aj trubkárom z Bostonu Joey Du Bois. O master sa postaral Alexandr Vatagin.

Po nabitom festivalovom lete, kde si ju fanúšikovia mohli vypočuť naživo napríklad aj na festivaloch Colours of Ostrava (CZ) alebo Grape (SK) má Timea momentálne ambíciu sa viac venovať tvorbe. “Potrebujem chvíľu kľudnejšie obdobie, nazbierať inšpiráciu, písať a skladať. To pravdaže neznamená, že žiadne koncerty nebudú, ale určite ich bude menej. Zároveň mám toho ešte veľa pripraveného z leta a aj na jeseň sa je na čo tešiť.“ Dodala s úsmevom speváčka.

Jej nový videoklip k singlu „Two blocks away“ si môžete pozrieť TU.
Spotify  | YouTube | Facebook  | Instagram | Tik-tok

Zdroj: TS