Jazz Night vol. 9 v industriálnej design factory už tento piatok!

Prvý júnový piatok 7. júna 2019 bude v design factory patriť festivalu Jazz Night – veľkej párty v rytme jazzu, funky, bossa novy, latinsko-amerického jazzu a elektro swingu.

Prvú Jazz Night sme zorganizovali ešte pod hlavičkou E.On Jazz Night v roku 2009. Vtedy vyzeralo naše okolie úplne inak. Industriálna zóna sa dynamicky transformuje na nové centrum. Preto je industriálny kultúrny priestor design factory ojedinelým zázrakom a každá Jazz Night je, vďaka rýchlo sa meniacemu okoliu, neopakovateľným zážitkom. Pri koncertoch tak ľudia uvidia pribúdajúce nové budovy, ale aj rekonštrukciu Jurkovičovej Teplárne, na ktorej sa ako architekti podieľame. Príďte sa nadýchnuť tejto atmosféry, nabiť sa pozitívnou energiou a zabavte sa spoločne s nami pri dobrej hudbe až do rána.“

Martin Paško, architekt ADOM . M STUDIO

„V bežnej každodennosti nám niekedy unikajú dôležité veci. Je pre nás veľkou radosťou a výnimočnou udalosťou, že môžeme aj tento rok pripraviť večer plný jazzu a funky zábavy v podaní špičkových interpretov. Jazz Night je každý rok iná nielen z hľadiska dramaturgie, ale aj z hľadiska kontextu v ktorom sa design factory práve nachádza. Veríme, že bude pre návštevníkov aj tento ročník nezabudnuteľný.“

Zuzana Zacharová, architektka ADOM . M STUDIO

Večer nakopne svojimi vinylmi domáci DJ C.O.D.E., stálica Jazz Night scény. Koncertnú časť večera otvorí holandská kapela Tristan. Päť hudobníkov z Amsterdamu prinesie do design factory energiu dobrého vintage acid jazzu v podaní špičky súčasných pop jazzových hudobníkov Európy. Funky rytmy gitár, Hammondu, Fender Rhodes klávesov a rytmickej sekcie, ktoré rokmi vyzreli do jedinečných aranžmánov sa stali ich poznávacím znamením.

Speváčka Evelyn Kallansee nesie v hlase zvuk sedemdesiatych rokov s čerstvým závanom súčasnosti. So svojou hudbou precestovali svetové pódiá od Japonska po Európu, koncom apríla vydali album The Spice Of Five a už sa nemôžu dočkať bratislavskej Jazz Night.

Druhým koncertom Jazz Night vol. 9 bude rakúsky Hot Pants Road Club. Poctivé dychy, chytľavé groovy a tanečné rytmy v podaní zos-kupenia, ktoré od začiatku 90. rokov prináša na pódiá radosť z hudby a tanca.

Skladbou Move It Up posunuli svoju show na ďalšiu úroveň a zároveň myslia aj na naše postavy. Tanečné prvky ich choreografií vás vyformujú do vášho letného ideálu. Postarajú sa o to emocionálne nabité vokály speváka Andieho Gabauera, virtuózne sóla jednotlivých hudobníkov, ktorých súčasťou je aj Sebastian Grimus – saxofonista známy aj zo zoskupenia Parov Stelar.

Po live koncertoch však večer nekončí – budeme pokračovať v tanečnom rytme open air afterparty s DJ Farrapom z talianskej Bologne. S radosťou a temperamentom jemu vlastným vie rozpáliť tanečné parkety rytmami Balkánu, brazílskej a afro hudby zmiešanými so súčasnými dancefloorovými rytmami ako drum´n bass, broken beat & breakbeat. Do jeho zbierky remixov patria umelci ako The New Mastersound, Ojos De Brujos, Solo Moderna, Janko Nilovic, Makala, či Municipale Balcanica. Pri jeho sete človek stratí pojem o čase a pretancuje sa až k svitaniu, ktoré so sebou prinesie čerstvý croissant a teplé kakao.

Buďte pri tom s nami!

vstupenky v sieti Ticketportal
viac informácií na http://jazznight.designfactory.sk/

Partneri: Adom .M Studio, Showservice, Ticketportal, Arthotel William

Mediálni partneri: RTVS  Rádio FM, Boomerang Smartmedia, .týždeň, Bratislavské noviny, InBa, Citylife, Gregi.net, Skjazz.sk, Bratislavaden.sk, Webnoviny.sk

Zdroj: design factory