Janesession: 4ever!

A je to tu! Nový album kapely Janesession je na svete! Album 4ever je plný energie, hudobných nápadov a muzikantskej zručnosti.

Hneď na začiatku albumu prekvapí veľmi kvalitne spracovaná skladba Notorious Womanizer. Veľmi rytmické rockové dielo vás nabudí do dobrej nálady. Je to pravdepodobne aj najlepší kus na celom albume.

Janesession

Z mojej strany veľmi nepochopenú skladbu Rescue me našťastie vykrili výborné ďalšie skladby ako 4ever young, 4ever free, či balada Blue words. Na balady je kapela Janesession naozaj výborná, je len škoda, že sa nimi v poslednej dobe nezaoberá v takej miere, ako kedysi. Aj speváčke Jane balady veľmi dobre sedia, objavuje sa v nich jej ženská nežná a precítená stránka, v ostatných skladbách sa premieňa na divoké zviera, ktoré dodáva obzvlášť na koncertoch kapele tú správnu šťavu.

Veľkú pozornosť tiež treba zamerať na skladbu Destiny, ktorá má svoju melódiu, tajomno i svoju silu. Nie je tu žiadna prekážka, ktorá by vám mohla zabrániť určiť si túto skladbu za svoju obľúbenú. Samozrejme ani v nej nechýba výborné gitarové sólo. Tie sa totiž stali neoddeliteľnou súčasťou skupiny a vďaka nim v žiadnom prípade nepôsobí lacno.

Janesession

Obrovské pokroky tiež dokážeme pocítiť na zvuku albumu, aj tak by som však prijala lepšie spracovaný masters. V niektorých skladbách nastávajú nevyvážene momenty, ktoré mi v určitých situáciách vadia, v iných ma zase napåňajú spontánnym rockovým šialenstvom.

Keď chcem kapelu Janesession počúvať doma, siahnem radšej po albume Nothing but trouble, keď mám kapelu počúvať na koncerte, chcem od nich skladby z albumu 4ever. Keďže koncept kapely pozostáva vo veľmi veľkej miere z koncertovania, svoj účel ich najnovší album v každom prípade splnil. Trocha ma však mrzí jeho chaotickosť. Ako celok mi tie skladby nejdú akosi k sebe, cítim tam vplyv mnohých ikon, ale zároveň tam cítim výnimočnosť Janesession. Ktovie, možno však to bolo práve účelom.

Janesession

Napísala: Daura
Foto: Wwwnick
Publikoval: Daura