JANANAS v Lucerna Music Baru představí hosty i nové písně.

Skupina Jananas chystá 23. října speciální koncert! V pražském Lucerna Music Baru k sobě přizve hosty a představí poprvé naživo nové písně.

Loni na koncertu se skupinou zahostoval David Stypka, letos se představí třeba zpěvák Voxel nebo legendární violoncellista Jaroslav Olin Nejezchleba (Vladimír Mišík, Ivan Hlas, Petr Kalandra, Marsyas).  A kapela slibuje, že tím hudební překvapení ještě nekončí. „Necháváme si ještě něco v rukávu,“ dodává k tomu kytarista Jan Vávra. „Rozhodně bude ke slyšení něco, co se zřejmě nebude nikdy opakovat,“ doplňuje. 

Kromě hostů kapela představí i část nového repertoáru. Kapela Jananas je známá především svým jemným podvratným humorem. Posledním albem je kritikou vysoce ceněné To samo z roku 2016, jehož titulní skladba si vysloužila i jednu nominaci na cenu Anděl. „Ano, chystáme novou desku a chceme část nového repertoáru představit právě v Lucerna Music Baru,“ hlásí skupina.

O klíčové tvůrčí dvojici Jananasu (Jana Infeldová, Jan Vávra) navíc nyní začíná být velmi slyšet i jako o autorech písní pro jiné interprety. Oba dva jsou podepsaní pod loňským hitem Za 100 let. Píseň se stala hned po uvedení nejhranější českou písní v rádiích a videoklip za rok nasbíral přes 15 milionu zhlédnutí.

Navíc se kapela zapojila do charitativní akce pro Nadační fond Českého rozhlasu Světluška. Společně s Xindlem X vytvořili hymnu Světlušky, píseň ZZZ. Tu i letos společně zahrají živě na akci Světlo pro Světlušku v sobotu 19. října ve 22 hod na ČT1. Jejich posledním autorským počinem je podíl na celkem pěti písních právě vycházejícího alba Lucie Bílé Ta o mně.

Zdroj: SUPRAPHON a.s.