JANANAS kvůli klipu krotili divou zvěř.

Nejdřív se pálily knihy, pak nastoupil tančící pán a teď je v hlavní roli lesní zvěř. Tak by se daly ve zkratce shrnout klipy Jananas k letošní albové novince To samo. Ten nejnovější, který vznikl ke skladbě PoÚtStČtPáSoNe, a kapela ho naděluje fanouškům coby předčasný vánoční dárek, platí za dosud nejpůsobivější videoklip v historii Jananas. Nemalý podíl na tom má kromě perfektně zvládnuté vizuální stránky také herecké obsazení, kterému vévodí hned několik zástupců živočišné říše.

„Je to pro nás jedna z nejzásadnějších písní. Natočili jsme ji na album ‚To samo‘ jako úplně první, abychom věděli, jestli nám spolupráce s producentem Viliamem Bérešem bude fungovat. Kdyby nevznikla, tak není ani deska tak, jak jí dnes máme.  Písnička je o tom, co známe všichni, pro samou práci nám utíká spousta důležitých věcí. To, že se nám klip povedlo dokončit před Vánocemi, kdy všichni někam spěchají a nic nestíhají, to už je jen hezká shoda okolností,“ vysvětluje kapela, proč si pro videoklip vybrala právě PoÚtStČtPáSoNe.

foto_david_konecny_9

Ač jsou Jananas známí tím, že jim všechno dlouho trvá, v případě natáčení klipu se podařil pravý opak, když se vše stihlo během pouhých dvou dnů uprostřed listopadu.  Většina materiálu se natočila v kancelářích firmy VGD Corporate Finance v prostorách Bredovského dvora v Praze, venkovní záběry pak vznikly ve Voděradských bučinách. Nejzajímavější ale také nejnáročnější bylo natáčení se zvířaty. 

foto_david_konecny_3

“Ukočírovat zvířata na place je pochopitelně většinou složitější než lidi, nicméně jsme při výrobě klipu pracovali s nejlepšími z nejlepších, tedy s Fauna film Oty Bareše, jejichž zvířata umí i mluvit, což jste mohli vidět např. v Antikristovi. Kromě roztomilosti, je zvěř zvyklá na práci a naštěstí tedy nesežrali žádného z členů kapely či štábu. Je důležité samozřejmě dodat, že při natáčení žádné zvíře nezahynulo ani nebylo zraněno,” komentují to tvůrci klipu z mladé producentské společnosti GURU FILM.

su6339-2_mail

K samotnému konceptu pak kapela dodává: „Uvažovali jsme nad tím, co lidem kvůli práci nejvíc uniká. A jedním z témat byla i příroda, pohyb venku, volnost. Prostě vám v nějakém okamžiku dojde, že se necítíte dobře a měli byste jít ven na vzduch. A tak jsme tenhle nápad obrazově dovedli do extrému a do kanceláří v centru Prahy přivedli lišku, daňka nebo sovu. Když nejdeš do přírody, přijde ona za tebou.“

Zdroj: SUPRAPHON a.s.