Janais stihla pokrstiť druhý album pred druhým pôrodom: Pre krstnú mamu Čírovú je originálna.

Doslova v hodine dvanástej pokrstila speváčka Janais svoj druhý album s názvom Eufória. Stalo sa tak totiž tri týždne pred narodením jej druhého potomka – syna Tea.

Na albume Eufória sa nachádza 11 skladieb, tri v angličtine, dve vo francúzštine, okrem dvoch všetky texty pochádzajú opäť z dielne Janais. „Pre mňa je top Call,“ nechala sa na krste počuť krstná mama CD, veľmi dobrá priateľka Janais, kolegyňa – speváčka a dvojnásobná mama Mária Čírová. Priznala, že v podobnej úlohe sa už ocitla, no po prvý raz nemá na krste stres.

„Veľmi si vážim, že som tu. Želám ti šťastie v hudbe, pretože pre mňa si nesmierne originálna speváčka. Je odvaha, robiť dnes album, vydať CD, ale odvážnym šťastie praje,“ dodala Čírová a uviedla cédečko do života v zmysle slov o originalite – detskou penou do kúpeľa. Pri samotnom akte krstu nechýbali detskí pomocníci – Samko, syn moderátorky krstu, ďalšej kamarátky, Veroniky Hatala a Nelka, prvorodená Janais.

Záverečné práce na novom albume Eufória sa diali v čase, keď bola Janais už v 7. mesiaci tehotenstva. Žiadne komplikácie jej to však nespôsobovalo. Dokonca na takmer mesiac odišla s celou rodinou z Bratislavy do Prešova, kde v Studio 7 nad finálnym dielom bdel producent albumu Vlado Randy Gnepa. „Mala som bezproblémové tehotenstvá. Okrem únavy a občasnej bolesti krížov som to zvládala,“ povedala Janais. Navyše malý Teo bude zrejme tiež hudobne pozitívny človiečik, ako je to v prípade Nelky. V štúdiu vraj krásne reagoval na akékoľvek podnety. „Keď manžel nahrával gitary, mal v bruchu diskotéku. No keď som spievala, bol krásne tíško,“ smeje sa Janais.

Speváčka Janais debutovala albumom Svetaboj, ktorý vydala po úspešnej prezentácii v slovenskom finále Eurovision Song Contest 2009. Vtedy zaujala skladbou Taram ta rej, ktorá skončila na konečnom 8. mieste. Pracovať na druhom albume Eufória začala už vlani. Postupne ho ohlasovali single Priveľa dní, Angels In My Room, dueto s Martinom Husovským (Komajota) Keď ťa niet a V korunách jabloní.

Zdroj: Nikoleta Kováčová, PR manažér Janais
Foto: Jakub Steinecker.