Janais a Peter Bažík majú spoločnú pieseň s názvom BLÍZKO.

Janais a Peter Bažík naspievali nový slovenský duet. Má názov BLÍZKO a je venovaný rodinám, no najmä matkám v ťažkých životných situáciách. Dvojica hudobníkov k piesni zverejnila videoklip, ktorý nakrúcali v nádhernom prostredí modranských vinohradov.

Janais a Peter Bažík sa prvýkrát stretli v Eurovízii (2009), neskôr vedľa seba sedeli v porote detskej speváckej súťaže, no myšlienka spolupráce vznikla len pár mesiacov dozadu.

„Peter je skvelý spevák a zároveň otec rodiny. Chcela som si do duetu prizvať niekoho, pre koho je téma rodiny dôležitá a pre koho bude spievať o tom pieseň úplne prirodzené. Peter je otec dvoch dcér a myslím, že sa v piesni našiel, preto súhlasil. Od prvého stretnutia na mňa pôsobil veľmi pozitívne, má radosť zo života aj z hudby, ktorú sám tvorí,“ prezradila dôvod spolupráce s Bažíkom speváčka Janais. „Myšlienka projektu sa mi veľmi páčila a aj prvé demo piesne. Navyše Janais je človek s veľkým srdcom a týmto srdcom robí aj hudbu. V tom sme si podobní, a preto nebolo ťažké rozhodnúť sa,“ uviedol na margo spolupráce Peter Bažík.

janais02

Autorom hudby aj textu je speváčka Janais. Slová jej piesne majú byť podporou žien, najmä tých, ktoré práve prežívajú ťažké obdobie svojho života. „Nie každá budúca matka je svojím okolím prijímaná a podporovaná a nie každé dieťa je vnímané ako dar, čo častokrát vedie k zúfalým rozhodnutiam. Ak im táto pieseň poslúži ako povzbudenie, nič viac by som si ani nemohla želať,“ dodala Janais.

janais01

Aj keď obaja speváci žijú v Bratislave, pieseň sa nahrávala v prešovskom Recording Studio7, kde Janais pod vedením Vlada „Randyho“ Gnepu nahráva od čias svojho druhého albumu Eufória všetky svoje piesne. „Na štúdio v Prešove a najmä na spoluprácu s Randym som sa veľmi tešil. On naozaj vie čarovať so zvukom a navyše v jeho štúdiu vládne tvorivá a zároveň veľmi priateľská atmosféra. Čiže, keď človek spojí toto všetko dokopy, tak sa do spolupráce púšťa veľmi rád,“ prezradil Peter.

janais03

K duetu vznikol videoklip, ktorý verne vystihuje atmosféru piesne. Stojí za ním kameraman, strihač a režisér Jakub Šteinecker. „Točili sme v nádhernom prostredí vinohradov v Modre, pri dome slovenského spisovateľa Vincenta Šikulu, samozrejme s povolením jeho rodiny. Točilo sa dva dni od popoludnia až do západu slnka a najčarovnejšie boli vždy tie posledné minúty, proste pokoj a romantika,“ popísala atmosféru natáčania Janais. V klipe si zahrala aj speváčkina sedemročná dcéra Nelka. „Objaví sa len na chvíľočku v závere videa, no práve ona ako dieťa dáva zmysel celému videoklipu,“ dodala Janais.

Obaja speváci majú za sebou pracovné leto, plné koncertov a vystúpení. Okrem toho Peter Bažík natočil klip k singlu Rátaj s tým a Janais už pracuje na svojej novej piesni s názvom Nad hladinou.

Zdroj: Janais