Jana Kirschner predstavuje nový singel „Sama“!

Jana Kirschner má nový singel! Úspešná speváčka a hudobníčka predstavuje pieseň „Sama“, ktorou sa po troch rokoch vracia na hudobnú scénu. Jana Kirschner singlom ohlasuje vydanie prvej časti nového projektu Moruša. Vypočuť si ju budete môcť aj naživo na šiestich exkluzívnych koncertoch pod hlavičkou Orange Music Live.

Fanúšikovia Jany Kirschner sa dočkali! Po troch rokoch predstavuje speváčka a hudobníčka nový singel s názvom „Sama“! Skladbou ohlasuje vydanie prvej časti nového projektu Moruša. Novinka odvážne spája muzikantov z rôznych hudobných žánrov a svetov.

Jana Kirschner

„Pesničku som zložila ja a bola to moja prvá pieseň na tento projekt. Po mesiacoch ticha a materskej dovolenky. Text vznikol zároveň s hudbou. Bola to jedna z tých skladieb, ktoré k človeku prídu naraz a už sa s nimi potom nemusí trapiť.“ Priznáva Jana Kirschner.

Singel „Sama“ nahrávala Jana Kirschner v štúdiu Sono pri Prahe. Producentom celého projektu je jej partner Eddie Stevens, známy najmä zo spolupráce s Roisin Murphy, Moloko alebo Zero 7. Pod jeho dohľadom vznikol „rodinný orchester“, v ktorom sa stretli husle, akordeón, violončelo, marimba, klarinet alebo cimbal.

[audio:https://gregi.net/wp-content/uploads/2013/10/Sama-single-radio-version-master-v2.mp3]

„Skladba Sama je pre mňa vzácna a ako singel sme si ju vybrali preto, že z nej doslova kypí energia. Nahrávali sme ju všetci naraz a bol to jediný okamih, kedy sa všetci muzikanti stretli v štúdiu. Bolo to čarovné, nik nevedel, čo sa hrá, no po vypočutí sme zistili že to všetko dáva dokonalý zmysel. Bolo to ako nečakaná letná búrka.“ Opisuje vznik skladby Jana Kirschner.

Na projekte spolupracovali skvelí muzikanti zo sveta klasickej hudby Miloš Valent, Marcel Comendant, Jozef Ľupták,Boris Lenko,Braňo Dugovič, Štefan Bugala a mužský spevácky kvartet. Anglickú časť zastúpili známi štúdioví hudobníci Rob Mullarkey, Tom Skinner a Nathaniel Keen.

Jana Kirschner

„Spevy sme nahrávali v skvelom  poľskom štúdiu vo Wisle, v  horách na slovensko-poľských hraniciach. Každý deň sme do štúdia hodinu šlapali  lesom. Verím, že sa pesnička bude poslucháčom páčiť… Je v nej radosť aj smútok a dokonale predstavuje spirit celého albumu.“ Teší sa zo skladby Jana Kirschner.

Singel „Sama“ je od dnes na stiahnutie na www.slnkorecords.sk a na českom www.clickmusic.cz. Skladbu nájdu fanúšikovia na prvej časti albumu Moruša s názvom „Biela“, ktorý vyjde 15. novembra. Charizmatická speváčka projekt predstaví aj naživo na šiestich exkluzívnych koncertoch pod hlavičkou Orange Music Live.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Bet Orten