Jana Kirschner odohrá štyri komorné koncerty s after Phurikane!

Už túto nedeľu začne séria spoločných komorných koncertov Jany Kirschner, Eddieho Stevensa a projektu afterPhurikane, v ktorom spolu hrajú profesionálni hudobníci s rómskymi spevákmi. Nový projekt s názvom ,,cestou domov / dromeha khere“ zaznie od 4. do 7. decembra 2011 v štyroch mestách: v Levoči, Košiciach, Martine a Bratislave.

Projekt „cestou domov / dromeha khere“ spája dva zdanlivo protikladné, no v skutočnosti navzájom sa dopåňajúce hudobné svety. Na jednej strane je originálny projekt afterPhurikane, známy aj z festivalu Pohoda, v ktorom sa spojili profesionálni hudobníci s rómskymi spevákmi. Na druhej strane je Jana Kirschner a jej lyrické piesne z albumu Krajina-rovina v nových komorných aranžmánoch britského producenta a hudobníka Eddieho Stevensa (známy aj zo spolupráce s Moloko či Zero 7).

Počas večera sa na jednom pódiu v rôznych komorných zostavách stretnú: Jana Kirschner (spev), Eddie Stevens/UK (klavír, elektronika), Jozef Lupták (violončelo), Boris Lenko (akordeón), Thierry Ebam (perkusie) a rómski speváci Marcelka a Jozef Dreveňákovci, Irenka Pokutová a Béla Pokuta a Martinka Ďuďová.

Jana Kirschner

Spojenie týchto dvoch projektov prináša radosť z hudby, autentické emócie, živelnosť a nespútanú energiu. ,,Viacero piesní vzniká na niekoľkodňovom intenzívnom workshope. Sme presvedčení, že energiu spoločných stretnutí prinesieme aj na koncerty,“ povedal o spoločnom projekte Jozef Lupták.

Lístky – za zvýhodnené predpredajové ceny – sú dostupné v sieti www.eventim.sk a v miestach konania koncertov. Lístky bude možné kúpiť aj na mieste v deň konania koncertov. Viac informácií o projekte na stránke www.cestoudomov.sk.

MIESTA KONCERTOV / CENY LÍSTKOV

4.12.2011 Levoča
Mestské divadlo 18.00
lístky – predpredaj aj na mieste v deň koncertu: 4 EUR (jednotná cena, voľné sedenie)

5.12.2011 Košice
GES club 20.00
voľné sedenie
predpredaj: 12 EUR (sieť Eventim + GES Club)
na mieste v deň koncertu: 15 EUR

6.12.2011 Martin
Bar Museum 20.00
státie
predpredaj: 10 EUR (sieť Eventim + Bar Museum)
na mieste v deň koncertu: 12 EUR

7.12.2011 Bratislava
KC Dunaj 20.00
státie
predpredaj: 12 EUR (sieť Eventim + Slávica design shop v KC Dunaj)
na mieste v deň koncertu: 15 EUR

Zdroj: Konvergencie
Publikoval: Redakcia GREGI.NET