Jana Kirschner má nový singel a klip Struny, ktorý bude súčasťou jej pripravovaného nového albumu

Oceňovaná speváčka a skladateľka Jana Kirschner predstavuje autobiograficky ladenú skladbu s názvom Struny. K novinke jedna z našich najlepších speváčok nakrútila klip, v ktorom si po prvý raz vyskúšala úlohu režisérky. Song Struny je prvou ochutnávkou nového štúdiového albumu Obyčajnosti, ktorý vyjde v marci. Piesne z neho zahrá Jana Kirschner na jarnom koncertnom turné po Slovensku a Česku.

V novej pesničke sa Jana Kirschner vracia do detstva, k momentom, ktoré ju zmenili, a k spomienkam na ľudí a miesta, ktoré v nej zanechali stopu. Okrem hip-hopového beatu v skladbe počuť folklór, ktorý je s detstvom speváčky úzko spätý.

Struny sú o mojom sne. O tom, že nič vás nedokáže zastaviť, ak viete, kam chcete ísť. Aj keď zídete z cesty, dôležité je nestratiť stopu. Moje dospievanie nebolo ľahké pre nikoho z našej rodiny. Mama sa bála, čo zo mňa vyrastie, ale otec veril, že to zvládnem. Asi mal pravdu, alebo som mala len šťastie, no prežili sme. Aj oni, aj ja. Táto pesnička predznamenáva zvuk celého albumu. Prirodzený, akustický sound, žiadne veľké postprodukcie,“ približuje novú tvorbu speváčka, ktorá počas 25-ročnej kariéry získala mnoho ocenení.

Tému novej skladby reflektuje a ďalej rozvíja spomenutý klip, ktorý sa natáčal v jej rodnom Martine, najmä v Národnej knižnici, a autorka do tvorivého procesu zapojila celú rodinu, dcéry aj rodičov. V klipe sa vracia na miesta, kde vyrastala, a vďaka papierovým maskám dostáva celý vizuál jemne surreálny nádych. 

„Koncept klipu som mala od začiatku v hlave, ale bez pomoci mladých scénografov od Michala Lošonského by sme to nezvládli. Rovnako nám pri finálnej realizácii výrazne pomohli naši skvelí priatelia, režisér Juraj Johanides s kameramanom a fotografom Viktorom Cickom,” prezradila hudobníčka, ktorá žije v Londýne.

Pieseň Struny je súčasťou nového albumu Jany Kirschner s názvom Obyčajnosti, ktorý vychádza 5. marca na značke Slnko Records. Nasledovať bude aprílové koncertné turné na Slovensku a v Česku. Album aj lístky na koncerty sú už dostupné v predpredaji. 

JANA KIRSCHNER – OBYČAJNOSTI TOUR
03.04. Banská Bystrica, Záhrada CNK
04.04. Lučenec, Synagóga
05.04. Košice, Tabačka
06.04. Žilina, Nová Synagóga
07.04. Praha, Lucerna Music Bar 
09.04. Brno, Fléda
11.04. Bratislava, Stará Tržnica

Jana Kirschner – Struny (video): https://www.youtube.com/watch?v=sUPj6mMviOo
Jana Kirschner – Struny (stream): https://slnko.lnk.to/struny
Jana Kirschner – Obyčajnosti Tour | predpredaj: https://tix.to/jktour24ID
Jana Kirschner – Obyčajnosti album | predpredaj LP a CD: https://www.slnkorecords.sk/jana-kirschner/obycajnosti

Zdroj: TS