Jan Smigmator pokrstí album Murphyho zákon v legendárnom priestore jazzového klubu Parnas .

Český spevák Jan Smigmator vydal v októbri svoju albumovú novinku, ktorú nazval Murphyho zákon. Predstavuje sa na nej i ako autor niekoľkých textov a po boku skladateľa a klaviristu Svatopluka F. Smolu i ako spoluautor hudby niekoľkých piesní. Popri pôvodnej tvorbe sa na albume objavujú svetové štandardy, ktoré pre Jana otextovali Václav Kopta, Josef Nečas a Ester Kočičková. Album Murphyho zákon produkoval multižánrový klavirista, aranžér a producent Jan Steinsdörfer a zahral si na ňom okrem iných i klavírny virtuóz Ivo Kahánek a vo svete najúspešnejší český jazzman súčasnosti Ondřej Pivec.

Jan Smigmator kvôli druhej vlne pandémie covidu už nestihol v októbri CD pokrstiť. To sa však teraz zmení. Krst albumu Murphyho zákon sa uskutoční online vo štvrtok 10. decembra o 20:00. Bude vysielaný naživo z priestorov reštaurácie Parnas, ktorá je historicky spojená s legendárnym jazzovým klubom 60. a 70. rokov. Diváci na sociálnych sieťach Jana Smigmatora a vydavateľstva Supraphon budú môcť sledovať niekoľko hudobných vstupov a krst, na ktorý si protagonista pozval ako krstných rodičov tri generácie „žien“ Jiřího Kodeta: Soňu Kodetovú (manželka), Barboru Šporclovú Kodetovú(dcéra) a Sophiu Šporclovú (vnučka).

Jan Smigmator k tomu uviedol: Swing je hudba, ktorá prechádza z generácie na generáciu a tiež spája. Keď vidím v publiku celú rodinu, tri generácie nadšených poslucháčov, je to pre mňa tá najväčšia odmena a znamenie, že to robím dobre. Práve preto som si ako kmotričky pre svoj nový album vybral tri generácie ,žien‘ Jiřího Kodeta, ktoré swing milujú, a navyše ma s nimi spája i veľmi krásne priateľstvo. S Bárou Kodetovou sme si pred časom dokonca zaspievali a v pláne máme i spoločné koncerty. Tento rok nám to pred Vianocami bohužiaľ nevyjde, ale ja pevne dúfam, že budúci rok si to v Malostranskej besede pri Swingových Vianociach ,na dotyk‘ vynahradíme.“  

„Krst albumu som si pôvodne chcel moderovať sám, ale nakoniec som sa rozhodol zostať iba v roli speváka a sprievodné slovo prenechať človeku, ktorý muziku môjho srdca miluje, má veľa napočúvané a navyše o nej vie aj skvelo rozprávať. I keď vedie magazín Forbes, ktorý je zasvätený predovšetkým biznisu, je to hudobný fajnšmeker, ktorý na krste môjho albumu jednoducho nesmie chýbať. Napokon má na svedomí aj úvodný text v booklete. Rolu moderátora prijal pán Petr Šimůnek,“ prezrádza Jan Smigmator.  

„Hoci som veľkým milovníkom šampanského, album nepokrstíme bublinkami, ale skvelou Frankovkou z Velkých Bílovic, ktorú sme spoločne s vinárom Františkom Skoupilom vydali v limitovanej edícii spolu s albumom,“ dodáva na záver. 

www.smigmator.com   
TEASER: https://www.youtube.com/watch?v=BrToIoP_SLs
Singel Jsi moje A i Zet: https://youtu.be/iMdeZlopsHI
VIDEOKLIP k piesni Měsíční řeka: https://www.youtube.com/watch?v=Ujzn_dwBXvY
MULTILINK albumu Murphyho zákon: https://lnk.to/JanSmigmatorMurphyhoZakon

Zdroj: TS