Ivana Mer – křest alba Earth. Rytmické takty zvuků přírody a její velkolepé obrazy, které vás přivedou do hloubky Země.

Mezinárodní den Země oslaví 22. dubna v Paláci Akropolis křtem alba Earth slovenské umělkyně Ivany Mer. Deska byla nominována na slovenskou hudební cenu Radio Head Awards v kategorii world music/folk. Během večera vystoupí právě jednotliví hosté, podílející se na Earth – houslistka a zpěvačka Nina Rosa, perkusista Miloš Vacík, hudebnice Bára Zmeková a další.

Album Earth je ódou na přírodu, stejně jako velmi aktuální volání po empatii, změně v chování a uvědomělejšímu přístupu k naší planetě. Témata zhmotnila Ivana Mer do konceptuálního alba, na němž se podílelo osmnáct hudebníků z různých zemí světa – kromě Čech a Slovenska také z Holandska, Spojených Států, Francie a Argentiny. Silným inspiračním zdrojem nahrávky jsou perkuse, rytmy původních obyvatel Latinské a Severní Ameriky, organicky  se propojující s hlasem a elektronikou.

Unikátní vystoupení a premiéru celého projektu doprovodí jedinečné audiovizuální performance s poutavými projekcemi od Marii Júdové, speciální scénografii vytvořila také výtvarnice Katarína Caková, ručně tkaný kostým dílna Daniely Danielis WNOOZOW, o pohybovou přípravu se postarala choreografka Soňa Ferienčíková. Rozmazané hranice mezi žánry a jednotlivými skladbami se tak stanou ještě tekutější, aby vás svým proudem unesly do překvapivých a odlehlých zákoutí tohoto unikátního hudebního a vizuálního univerza. Vznik projektu z produkce TRAKT o.z. z veřejných zdrojů podpořil Fond na podporu umění.

Světoběžnice Ivana Mer spolupracovala s Janou Kirschner, hudbou se živila ve Francii, Španělsku, Německu a Čechách, na kontě má čtyři alba.

Vstupenky si lze zakoupit: bit.ly/palacakropolisIVANAMER
YouTube: youtube.com/watch?v=GSJYxk-hj9k
Multilink: songwhip.com/ivanamer/earth
FB událost: facebook.com/events/278170907795339
Další odkazy: facebook.com/ivanamermusic

Zdroj: TS