Ivan Mládek & Banjo Band (live) sa predstavia v Nu Spirit Clube!

Ivan Mládek je fenomén, ktorý nie je treba zvlášť predstavovať. Jeho nákazlivý humor a pesničky vybičujú absurditu vianočného zhonu do maxima dva dni pred štedrým dňom, 22.12., v bratislavskom Nu Spirit Clube. Mládek a jeho Banjo Band zahrá hity ako „Dáša Nováková“, „Jožin z bažin“, „Prachovské skály“ či „Zkratky“, tešiť sa ale môžete aj na anekdoty a scénky a po koncerte DJ set s funky produkciou československých bigbandov zo šesdesiatych a sedemdesiatych rokov.

Banjo Band Ivana Mládka v druhej polovici sedemdesiatych rokov zavalil Československo neobvyklými provokatívnymi humoristickými pesničkami a dosiahol tak nevídanej popularity. K výraznej renesancii dadaistických pesničiek a slovného homoru Ivana Mládka došlo v deväťdesiatych rokoch vďaka pravidelnej samostatnej televíznej show a vďaka úspechom u mladej generácie na veľkých letných festivaloch. Viac ako päťsto pesničiek, osem humoristických kníh, scenáre na viac ako sto celovečerných tv relácií a nespočet monológov a skečov poskytujú Banjo Bandu nevyčerpateľné autorské zázemie.

Banjo Band

Vďaka internetu sa v poslednej dobe nečakane rozšírila obľuba Mládkových pesničiek ďalej do Európy, obzvlášt poľskú mládež uchvátil klip „Jožin z bažín“s tančekmi Iva Pašáka a ekvilibristickou vsuvkou Gézu Gerendáša. Banjo Band zareagoval na novo vzniknutú popularitu v zahraničí a v súčasnej dobe intenzívne koncertuje a účinkuje v televíznych reláciách v Poľsku a pripravuje sa aj na prvé výjazdy do Ruskej federácie. Okrem toho pre poľských fanúšikov natočil cd „Jožin z bažin v Polsce“ a pre Rusov pripravuje cd „Jožin z bažin tiahne na Moskvu“. Všetci členovia Mládkovho panoptika“ vidia vo svojich „poľských“ a „ruských“ aktivitách veľké spestrenie doterajšej činnosti a tajne myslia aj na výpady na Západ. Stúpajúci záujem Angličanov a Kanaďanov o klip „Jožin z bažín“ a použitie piesne Jožin z bažin v novom filme známej svetovej herečky Keiry Knightley nemusí byť zlou predzvesťou.


IVAN MLÁDEK & BANJO BAND (live)
22.12.2011, Nu Spirit Club, Bratislava
start: 21.00
predpredaj: 10/13/15 eur (Nu Spirit Bar, Medena 16)
13/15 eur (Ticketportal), door: 15 eur
https://www.ivanmladek.cz/
https://www.nuspirit.sk

Ivan Mladek

Zdroj: NuSpirit
Publikoval: Redakcia GREGI.NET