Itcho Pčelár a Jamestown pokrstili Divadlo Bláznov vo vani.

Debut Itcha Pčelára a Jamestownu „Divadlo bláznov“ je už oficiálne na svete. Na cestu slovenským hudobným trhom ho spoločne odprevadila celá kapela za podpory krstného otca Mareka Rakovického z Lavagance a množstva priateľov.

Medzi piesňami, ktoré Jamestown na krste naživo zaspieval, nechýbal ani aktuálny singel „Rieka“, ktorého videoklip zverejnil len pred pár dňami.

Kapela Jamestown na čele s frontmanom Itchom Pčelárom počas uplynulej noci slávnostne uviedla do života svoj prvý album „Divadlo bláznov“. Rolu krstného otca zverila mladá skupina svojmu producentovi, spevákovi zoskupenia Lavagance Marekovi Rakovickému.

DSC_2947sm

„Je to človek, ktorý dal nášmu albumu takú symbolickú bodku, ktorú potreboval. My sme priniesli len pesničky. Bez tej jeho bodky by výsledok nemal ten šmrnc, ktorý má,“ privítal Itcho na pódiu krstného otca. „Ja by som sa chcel poďakovať za to, že som sa mohol ako producent podieľať na tomto skvelom albume. Od prvej pesničky som vedel, že toto bude mať veľmi silný dopad na slovenskú hudobnú scénu a že Jamestown si svojou hudbou našiel dieru na našej scéne,“ potešil producent  svojich zverencov úprimnými komplimentmi. „Albumu by som chcel popriať, aby mu narástli veľmi veľké krídla, veľké svaly, aby mal veľmi ďaleký rozlet, aby sa dostal do každej domácnosti, minimálne na Slovensku a v Čechách a aby sa dobre predával, pretože je to vynikajúci album.“

Za krstiaci nástroj bol zvolený proteínový prášok, keďže členovia kapely i krstný otec sú nadšení športovci. Najväčším prekvapením krstu sa napokon stala vaňa, v ktorej samotný slávnostný akt prebiehal. Ako Itcho vysvetlil, jedna zo skladieb na albume má názov „Vaňa“, preto sa s kapelou rozhodli pre menšiu krstovú recesiu.

DSC_3020sm

„Pre nás je to veľmi veľká vec. Po takmer 6 rokoch spoločnej makačky a množstva zážitkov máme spolu jeden sen, za ktorým si stále ideme, a veľa z vás, ktorí tu okolo nás stojíte, nás v tom podporujete a veríte nám,“ dodal spokojný spevák a uviedol záverečné prekvapenie krstu – jednu z piesní skupiny Lavagance, ktorú vzápätí s Jamestownom odohrali v špeciálnom aranžmáne na znak vďaky producentovi a krstnému otcovi v jednej osobe Marekovi Rakovickému.

https://jamestown.sk/
https://www.facebook.com/JamestownOfficial

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Peter Jurík