Itchi Pčelár a Jamestown predstavujú svoj prvý videoklip!

Je charizmatický, atraktívny, Slováci aj Česi ho zbožňujú, a navyše mu to pekelne dobre spieva. Itcho Pčelár si dal načas – svoj prvý videoklip predstavuje až dnes – 5 mesiacov po úspechu v Československej SuperStar.

Skladba je súčasťou debutového albumu  „Divadlo bláznov“. Nová doska vychádza už tento týždeň a Jamestown ju slávnostne pokrstí 4. decembra. Na pulty obchodov  ju sprevádza singel a videoklip „Rieka“.

Svoju prvú štúdiovku „Divadlo bláznov“ prináša Itcho Pčelár, ktorý sa svojím spevom v poslednej sérii SuperStar prebojoval až do finále. V priebehu uplynulého polroka s kapelou Jamestown pracoval na vydaní debutového albumu. Doska sa napokon zrodila v renomovanom bratislavskom štúdiu Lavagance Studios pod odborným vedením vyhľadávaného producenta Mareka Rakovického. Itchovi fanúšikovia nájdu novinku na pultoch už v týchto dňoch.

Práve dnes dostáva vizuálnu podobu sprievodný singel nového albumu, skladba „Rieka“. Zimomriavkový a prudko emotívny videoklip má na svedomí režisér Juraj Krasnohorský. Ako prezrádza, spolu s kameramanom Ondrejom Synakom sa snažili zachytiť farebne a svetelne výnimočné jesenné momenty, z ktorých sa v náznakoch vyskladá celý príbeh vášnivého vzťahu. „Klip k pesničke Rieka som koncipoval ako úryvky z akéhosi filmu o turbulentnom vzťahu dvoch mladých zamilovaných ľudí, akési roadmovie, krátke filmové momenty inšpirované napríklad francúzskymi filmami 60. rokov ako Bláznivý Petrík, alebo Jules a Jim,“ vysvetľuje.

SONY DSC

Roly hlavného hrdinu sa zhostil Itcho Pčelár, ktorému v romantickom príbehu sekundovala modelka Diana Matysová. Celé nakrúcanie napokon trvalo dva dni a štáb počas výroby zachytil jedinečnú atmosféru pohraničných oblastí Mikulov, Lednice a Valtice. Hlavný hrdina a frontman kapely v jednej osobe neskrýva spokojnosť s voľbou režiséra a s finálnou podobou svojho úplne prvého videoklipu. Ako hovorí, hoci nejde o klasický príbehový klip, napriek tomu každý jeden záber má svoj príbeh a zobrazuje krásne chvíle medzi dvoma ľuďmi: „Také tie bežné jednoduché veci, ktoré tu tak veľmi chýbajú,“ priznáva. Na záver pridáva ešte jedno malé tajomstvo a pikošku z nakrúcania: „Najťažšou a celkom adrenalínovou záležitosťou z celého klipu bolo šoférovanie veľkého mercedesu, keďže naposledy som jazdil pred asi 5-6 rokmi. Som rád, že ľudia, ovce i kravy zo susedných dedín ostali celé a nikomu sa nič nestalo (smiech).“

Jamestown /BIO/

Okolo roku 2008 sa začala formovať myšlienka. Spočiatku iba myšlienka na hranie na veľkých pódiách. Začiatky ťažké ako u každej kapely, aparatúra, priestory na skúšanie a všetky tie krásne veci, ktorými by si mala prejsť každá kapela, veci na ktoré nikdy nezabudneme. O rok neskôr sa k nám pridalo trio: husle, kontrabas, klavír a podarilo sa nám vyhrať súťaž kapiel Rock me fest. Nasledovali roky zmien, snaženia sa, pevných nervov, sklamaní ale i chvíľ tak ťažkých, že sme ich ledva ustáli. Napriek tomu tu stojíme v plnej sile pripravený odovzdať cez našu hudbu všetko, čo sme sa naučili, všetko, čím sme si prešli, a to, kým sme. Sme Jamestown a ponúkame Vám farby, ktoré ste ešte nevideli, príbehy, ktoré ste ešte nepočuli a splnené sny, po ktorých túžite. Cesta sa začína, pridáte sa?

Jamestown /zloženie kapely/:
Itcho Pčelár – spev, gitara
Tomáš Löbb – spev, gitara
Adam Spišák – bicie
Kristína Uhlíková – husle, spev
Marián Plachý – basgitara
Tomáš Dúcky – klavír

https://jamestown.sk/
https://www.facebook.com/JamestownOfficial

cover DB

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Mária Švarbová