Islandská skupina GusGus mieri na Slovensko!

Po troch rokoch vystúpia na Slovensku obľúbenci z Islandu, elektronická skupina GusGus! V bratislavskom MMC sa predvedú v stredu 4. mája 2022. Vstupenky na koncert v režime kompletne zaočkovaní sa začnú predávať v piatok 3. decembra o 10:00 hodine exkluzívne cez lístocheck: listocheck.sk/detail/gusgus

Zoskúpenie GusGus je na scéne už vyše štvrťstoročia, vďaka čomu sa im darí ponúkať na koncertoch viac, ako len obyčajné hudobné majstrovstvo. Každý ich koncert sa stáva jedinečnou legendárnou šou, keď na pódiu rozvíjajú svoje vlastné skladby a formujú ich novými zvukovými prvkami. Ich symbolický islandský outfit podvracia tradičný formát elektronickej hudby, osciluje medzi analógovým hardvérom a kozmickou piesňou tak, aby vyvolal svoj vlastný opojný nádych elektroniky. Tento multimediálny umelecký kolektív remixoval aj ikonické kapely ako Depeche Mode, Björk, či Sigur Rós.

V júli tohto roku vydali svoj jedenásty štúdiový album s názvom Mobile Home, ktorým dvojica Daniela a Birgira privítala vo svojom kolektíve novú členku, Margrét, a vzýva jej slávne dream-popové vokály, aby spustila novú kapitolu ságy GusGus. Mobile Home predstavuje pohlcujúci zostrih poviedok, ktoré vytvorili ich doteraz najambicióznejší a najprogresívnejší album zároveň. Odráža zabudnutý účel sveta stratený medzi obrazovkami a materiálnym vedomím a obsahuje zmes elektronického rocku, ambientu, darkwave, downtempa, či synthpopu. Tento koncepčný manifest je stelesnením GusGus a ich sveta – kombinácia majstrovských kompozícií a hlbokých ideológií.

Vstupenky na koncert GusGus si od piatka 3. decembra 2021 môžete zakúpiť cez Lístocheck po 27,50 na státie.

Vstupenky: listocheck.sk/detail/gusgus
FB event: https://fb.me/e/1nclNkMnQ

 

Zdroj: TS