ISLANDSKÁ HUDBA Z KALIFORNIE. V BRATISLAVE TENTO PIATOK VYSTÚPI LOW ROAR.

Koniec pracovného týždňa v Bratislave prinesie hudobným fanúšikom príjemnú dávku kalifornsko-islandskej melanchólie. Koncert v priestoroch Novej Cvernovky 23. novembra chystá americký skladateľ a spevák, známy ako Low Roar. Svoju tvorbu, prirovnávanú k Sigur Rós či Thomovi Yorkovi, predstaví v rámci sólo vystúpenia. Koncertný večer obohatí aj slovenský hudobník Peter Aristone.

Hudba Low Roar vychádza z ambientných vplyvov ale aj post-rocku. Minimalistické pasáže často ústia do nástojčivých refrénov či zimomriavkových sláčikových aranžmánov, aby ich vzápätí vystriedali pokojnejšie dream-folkové momenty a popevky s optimistickým ladením.

Ryan Karazija, ako znie skutočné meno hudobníka pod pseudonymom Low Roar, predvedie v Bratislave návrat do obdobia z islandských začiatkov, keď sám v Reykjavíku skladal a nahrával svoj debutový album v provizórnych podmienkach na laptope. V Novej Cvernovke to bude sólo performance, k tomu rôzne gitarové slučky, efekty a chladná severská melanchólia.

Koncert v Bratislave je súčasťou širšieho stredoeurópskeho turné Low Roar, pričom Karazija sa už v minulosti predstavil na festivaloch ako Eurosonic, The Great Escape, Iceland Airwaves či Lowlands.

Piatkový hudobný večer otvorí slovenský skladateľ a spevák Peter Aristone. Talentovaný Bratislavčan z pražského jazzového konzervatória má za sebou viacnásobné americké turné s tamojším bluesovým a soulovým pesničkárom Marcom Broussardom, či spolupráce so skladateľmi ako Sacha Skarbek, ktorý je spoluautorom piesní od Lany del Rey a Jamesa Blunta. Peter momentálne pripravuje svoj druhý dlhohrajúci album.

Vstupenky Low Roar a Petra Aristona sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk za 11 eur. Na mieste bude cena lístkov o tri eurá vyššia.

Predpredaj Low Roar + Peter Aristone 23.11. Bratislava: https://bit.ly/LowRoarBA
FB event Low Roar + Peter Aristone: https://www.facebook.com/events/2143497125914061/

Zdroj: TS