Iron Maiden pritiahli na Topfest viac ako 30 000 fanúšikov!

Štvrtkový otvárací večer festivalu TOPFEST patril najmä headlinerovi v podobe legendárnych IRON MAIDEN. Maiden England show bola jednoznačným sviatkom pre všetkých priaznivcov heavy metalu a páni okolo Brucea Dickinsona dokázali, že ani pokročilý vek im nebráni predviesť výnimočný koncert plný efektov. Z pódia odchádzali takmer nahí!

Rockeri z Iron Maiden oprášili turné staré 25 rokov k albumu Seventh Son Of a Seventh Son, ktoré v rou 1988 nasledoval VHS záznam Maiden England. Pri jeho minuloročnom oprašovaní zistili, že to bola skvelá koncertná show, ktorá stojí za to, aby ju ponúkli vo vynovenom šate a podobe, v akej sa dá odprezentovať v roku 2013. Že im to naozaj vyšlo, o tom svedčia aj tisíce ich fanúšikov, ktorí si včerajší koncert na letisku v Piešťanoch nenechali ujsť.

Dušan Drobný: „Som neskutočne šťastný, že koncert prebehol hladko, že sme zvládli aj nápor fanúšikov, aký tu ešte nebol, napriek tomu, že ako už býva zvykom u nás všetci prídu tesne pred začiatkom a najradšej by boli ihneď v areáli, ale predsa len taký dav skontrolovať pri vstupe  a vydať náramok to nie je na 10 minút.. Už v prvý deň festivalu sme prekonali 30 tisícovú návštevnosť, čo je skvelé. Od našich vodičov viem, že skupina si slovenské publikum veľmi pochvaľovala, veľmi sme ich prekvapili vrelým privítaním, ako sme poznali ich repertoár a nemenej príjemne ostali prekvapení aj zo slovenského vína – vraj to bola hlavná debata cestou do bratislavského hotela…“

Ani minútu navyše sa však na Slovensku nezdržal na rozdiel od zvyšku kapely spevák Bruce Dickinson. Ihneď po poslednej skladbe sa podobne ako zvyšok kapely ešte na pódiu úplne vyzliekol z prepotených šiat a iba v trenírkach prebehol do pripraveného automobilu, kde už ho čakal župan a jedlo na cestu. O necelých 40 minút už jeho privátne lietadlo vzlietlo nad Bratislavou…

Koncert IRON MAIDEN urobil skvelú bodku za prvým dňom festivalu, počas ktorého sa na hlavnom pódiu predstavili aj Smola a Hrušky, Desmod, VooDoo Six, či Konflikt.

Piatkový deň bude patriť najmä skupine Billy Talent, či Ska-P, ale chýbať nebudú ani Tomáš Klus, IMT Smile, Gladiator, Polemic a Slobodná Európa. Už od obeda pokračujú aj koncerty na B-stage a v noci na tom istom pódiu v rámci Top Trance stanu aj Dji Lucca, Orjan Nilsen, či Eddie Sender.

Vstupné na jeden deň je ešte k dispozícii na mieste v cene 30€.

Kompletný prehľad cien vstupeniek, ako aj program  festivalu je dostupný na webe www.topfest.sk, facebooku www.facebook.com/topfest.sk, alebo hľadajte všetky aktuálne informácie, mapku, či program na aplikácii TOPFEST v appstore zadarmo.

Zdroj: Agentúra DUNA
Foto: Martin Magál – Maggi