Iron Maiden prichádza na Slovensko s ich ohromujúcou Maiden England Show!

Agentúra DUNA s radosťou ohlasuje meno headlinera najväčšieho rockového open air festivalu na Slovensku. Festival TOPFEST privíta už vo štvrtok 27.júna na letisku v Piešťanoch jednu z najväčších svetových legiend – skupinu IRON MAIDEN s ich aktuálnou pódiovou MAIDEN ENGLAND SHOW! Vstupenky na túto jedinečnú show sú už v predaji v sieti Ticketportal.

MAIDEN ENGLAND TOUR si pripomína tretiu kapitolu v histórii Iron Maiden, cestu, ktorú začala v roku 2004 s DVD The Early Days a následné  Early Days Tour v roku 2005.  Druhá časť nasledovala v roku 2008 s DVD Live After Death, po ktorom sa skupina vybrala na ich priekopnícke Somewhere Back In Time World Tour 2008/9, ktoré videlo viac ako dva milióny fanúšikov v takmer 40 krajinách sveta. Medzi jednotivými koncertami na piatich kontinentoch sa presúvali na ich vlastnom lietadle Boeing 757 vyrobenom na mieru, ktoré dostalo meno – ako inak – Ed Force One, a ktoré pilotoval samotný spevák skupiny Bruce Dickinson.

V súčasnosti MAIDEN ENGLAND umožní všetkým svojím fanúšikom opäť zažiť skvelú  pódiovú show z roku 1988 7th Tour of a 7th Tour a sľubujú vela pesní z tohto legendárneho turné a  koncertného záznamu s názvom „Maiden England“, po ktorom dostala súčasná šnúra svoj názov.

Iron Maiden sa aj na Slovensku predstavia v zostave: Bruce Dickinson, Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Nicko McBrain a Janick Gers.

Bruce Dickinson: „Naposledy sme boli na Slovensku v roku 2003 v Banskej Bystrici  počas Dance of Death Tour, ale blízko Bratislavy sme neboli od roku 1993 a Real Live Tour! Takže sme naozaj radi, že sa vrátime a uvidíme opäť všetkých našich fanúšikov! Vďaka modernej technológii, sme boli schopní zaktualizovať a zlepšiť pôvodnú produkciu z roku 1988 pre Maiden England. Prinesieme obrovskú novú svetelnú show, pódiovú scénu, rôzne stelesnenia Eddieho, veľa pyrotechniky a všetky druhy iných vzrušujúcich vecí pre fanúšikov!”

Steve Harris pokračuje: „Vieme, ako populárna  je história Maiden Tour u našich fanúšikov všetkých vekových kategórií –  zažili sme to už na začiatku tohto turné minulý rok v Severnej Amerike…Zažili sme kopec zábavy pri hraní playlistu *, ktorý sme už dlhšie neprezentovali ako Seventh Son, The Prisoner a Afraid To Shoot Strangers, ale aj fanúšikmi žiadané The Trooper, Aces High, The Clairvoyant, The Number Of The Beast, Wasted Years a Run To The Hills…

Začiatok tejto cesty bol tak príjemný pre celú kapelu, že sa už naozaj tešíme na užívanie tejto show s našimi fanúšikmi po celej Európe .“

Jedna z najdôležitejších a najvplyvnejších rockových skupín všetkých čias, IRON MAIDEN predala takmer 90 miliónov albumov po celom svete, odohrali viac ako 2000 živých vystúpení v 58 krajinách sveta a vydali 15 štúdiových albumov, vrátane posledného, Final Frontier, ktorý dosiahol ich vôbec najväčší albumový  úspech, keď debutoval na č.1 vo viac ako 28 krajinách sveta!

A práve táto legenda zavíta už 27.júna 2013 na letisko v Piešťany ako headliner tohtoročného TOPFESTu. Organizátor Dušan Drobný: “V tejto chvíli ešte ani sám neviem doceniť, čo sa nám podarilo, verím, že touto skupinou potešíme tisíce fanúšikov, ktorí si ju na našom festivale želali a že našim návštevníkom ponúkneme veľkolepú atmosféru svetovej pódiovej show jednej z najväčších koncertných legiend!”

* Pozn. SeveroAmerický playlist MAIDEN ENGLAND SHOW obsahoval skladby: Moonchild,  Can I Play With Madness,  The Prisoner,  2 Minutes To Midnight,  Afraid To Shoot Strangers, The Trooper, The Number Of The Beast, Phantom Of The Opera, Run To The Hills, Wasted Years, Seventh Son Of A Seventh Son, The Clairvoyant, Fear Of The Dark, Iron Maiden, Aces High, The Evil That Men Do, Running Free.

Viac informácií na www.ironmaiden.com

Zdroj: Agentúra DUNA