INNERSPHERE v novém singlu reflektují úpadek společnosti

INNERSPHERE vydávají pod hlavičkou Smile Music records svůj první singl převzatý z chystané desky „In the Shadow of the Sun“, která vyjde v polovině března. Živák zachytil Marek “Frodys” Pytlík na letošním ročníku festivalu Brutal Assault.

Na celé desce si dali plzeňští death metalisté záležet, což se odráží i v dlouhém časovém úseku, v němž na desce pracovali. Kytarista a zpěvák jedné osobě Míra vysvětluje, jaký námět kapela pro první singl použila: „Skladba „The Trident is Burning“ se oproti zbytku desky liší v impulzu pro její napsání. Píseň byla celá napsána 25. 2. 2022 tehdy v reakci na nový válečný konflikt v Evropě a šok z něj. Je tristní, že společnost a lidstvo jako takové se nepoučilo z historie a neštítí se vytvářet zvěrstva, podílet se na válkách a rozšiřovat deziluzi a beznaděj mezi lidmi namísto budování lepší společnosti a prostředí, ve kterém všichni žijeme. Říkám si, kam se poděl rozum, kam se ztratilo porozumění, konstruktivní diskuze? Každý bezhlavě věří lecčemu, čím je masírován z médií, sociálních sítí. Někteří bezhlavě bojují za nesmysly a věří polopravdám či úplným blbostem a ženou se do „masomlejnku“ ať fyzicky či dalším rozséváním hněvu a rozkolů napříč společností. To se, bohužel, děje v celosvětovém měřítku. Přál bych si, aby svět byl lepším místem a lidi byli schopni konečně udělat krok vpřed.“

I třetí deska kapely INNERSPHERE se, jak už Míra předesílá, ponese ve velmi vážném duchu. Propracované deathové melodie a úderné rytmy doprovází temná poselství korespondující s aktuálním děním ve světě: „Trident je pompézní a přesto těžkopádná, agresivní skladba, žalozpěv nejen dnešních dní. Neustále následujeme své idoly a jejich narativy, ať politické, náboženské, populistické… bez ostychu kráčíme do tlamy smrti a obdivujeme staré dobyvatele. Je v tom nějaká ctnost? Nebo budoucnost? Nemyslím si to. A přesto jsme toho svědky každý den,“ uzavírá Míra.

Abychom alespoň článek uzavřeli něčím pozitivním: Krátce po vydání desky se kapela chystá na menší koncertní šňůru, nejen po České republice, ale i po Německu.

19. 01. CZ Mladá Boleslav – Willax
20. 01. CZ České Budějovice – Rockle
02. 02. CZ Litoměřice – Baronka
09. 02. CZ Velké Meziříčí – Rock Depo
10. 02. SK Nitra – Frankie Rock Pub
23. 02. CZ Rožnov Pod Radhoštěm – Vrátnice
15. 03. CZ Opava – Art
16. 03. CZ Šumperk – H Klub
06. 04. CZ Klatovy – Falcon
13. 04. CZ Praha – Futurum
19. 04. CZ Plzeň – Divadlo Pod Lampou
27. 04. DE Regensburg – Hellhammer festival 
10. 05. CZ Litomyšl – Kotelna
13.-15. 6. CZ Czech Death Fest
05.-06. 07. CZ South of Heaven festival
20.-21. 09. DE Metal Im Woid festival

Sestava:
Míra Litomerický – kytary, hlavní zpěv
Lukáš Mai – kytara, zpěv
Marek Hubocky – baskytara, zpěv
Filip Wintr – bicí

Zdroj: TS